TV MIDTVEST inviterer til gratis aften med debat

Der er gratis adgang og gratis transport, når TV MIDTVEST inviterer til en debat om public service i Herning. Esben Bjerre er vært for eventet.

Esben Bjerre er vært, når TV MIDTVEST inviterer til Public Service-høring i Herning.
Esben Bjerre er vært, når TV MIDTVEST inviterer til Public Service-høring i Herning.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

TV MIDTVEST inviterer i samarbejde med de andre TV 2-regioner dig med til en aften med debat. Blandt talerne til debatten er Simon Kvamm og kulturminister Mette Bock, og debattens vært er Esben Bjerre, kendt fra sin tid i DR-radioprogrammet Monte Carlo. 

For Lone Sunesen, administrerende direktør hos TV MIDTVEST, er det vigtigt, at der kommer mange af regionalstationernes seere med til høringen mandag d. 8. maj. 

- Vi vil gerne have, at folk møder op og støtter deres regionale TV-station. Vi er den mest sete nyhedsudsendelse, og vi vil også gerne vise, at vi har folkelig opbakning, og det er derfor, vi inviterer folk gratis med, siger Lone Sunesen. 

Regionalstationerne er i fare, da politikerne i øjeblikket forhandler om det kommende medieforlig, og det er det, der skal debatteres på høringen. 

- Alt er i spil. Medieforliget er i fuld gang, og der er masser af politiske toner i det. Der er også fremsat nogle scenarier, hvor man nedlægger TV 2-regionerne, eller lægger dem ind under DR, siger TV MIDTVESTs administrerende direktør, Lone Sunesen. 

Det er derfor, at det er vigtigt, at der dukker mange af de regionale TV-seere op i Teatersalen i Herning. Om ikke andet for at høre, hvad der er på spil. 

- Som deltagende får man det ud af det, at man hører, hvad det er for en debat, der er i gang, og man får muligheden for at sætte sit præg på det og deltage i den, siger Lone Sunesen. 

Opstået som en modpol

TV 2-regionerne opstod tilbage i 1980'erne som en modpol til DR's monopol, hvilket skaber den bedste journalistik, hvis man spørger Lone Sunesen. 

- Vi ønsker at fortsætte som en modpol til DR, fordi vi tror, at der kommer den bedste journalistik ud af det. Vi har altid sat en ære i at have en stærk folkelig forankring, og vi har en selvstændighed dybt forankret lokalt og regionalt, hvor vi er, og vores seere bor og lever. Det vil vi holde fast i, og derfor er det vigtigt, at vores seere dukker op, siger TV MIDTVESTs administrerende direktør. 

Esben Bjerre er vært til høringen, som har fået navnet 'Et Mediedanmark i balance', og kulturministeren, Mette Bock, er hovedtaler, når det løber af stablen mandag d.  8. maj. 

Lone Sunesen synes, at det er vigtigt, at debatten bliver holdt i Herning, så al snakken om licenskroner ikke foregår i København. 

- Man har det med at glemme, at TV 2-regionerne er den mest sete nyhedsudsendelse. Den har folkelig opbakning. Når man snakker om licenskroner, snakker man mest om DR og 24syv, og man glemmer ligesom, hvad regionalstationernes historie er, siger Lone Sunesen. 

Billetter og bustur til eventet i Herning er gratis, og man kommer med ved at reservere billet. Busserne kører fra Viborg, Holstebro, Ringkøbing og Thisted. Billetterne kan reserveres hér.

0:52