TTH Holstebro sælger målvogter til tysk topklub

Torbjørn Bergerud skifter om et år Holstebro ud med tyske SG Flensburg-Hendewitt

0:32
Foto: Kristian Brønsbæk

Når den nuværende håndboldsæson slutter til foråret, forlader TTH's målvogter Torbjørn Bergerud samtidig Holstebro, for i stedet at blive en del af den tyske storklub SG Flensburg-Handewitt.

Torbjørn Bergerud havde ellers kontrakt med TTH Holstebro frem til 2019.

- Jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt. Jeg når at spille to sæsoner i Danmark, inden jeg tagere videre til Tyskland, som jeg rigtig gerne vil. Jeg havde lidt en plan om at bruge Danmark som et springbræt til at komme til Tyskland. Nu fik jeg så muligheden, og så tog jeg den, siger Torbjørn Bergerud.

Svært at holde på så dygtig en spiller

Udover at spille i TTH Holstebro er Thorbjørn Bergerud også målvogter for det norske landshold. Han kom til Holstebro i 2016.

- På den ene side er vi naturligvis kede af at skulle sige favel til en så dygtig målmand, men vi var godt klar over, at det ville blive svært at holde på Thorbjørn eter den udvikling, som han har haft i klubben. Vi er mege stolte over, at klubben igen har været med til at udvikle en spille, som nu er klar til verdens stærkeste lige, siger John Mikkelsen, der er direktør for TTH Holstebro og fortsætter:

- Vi slipper ikke uden videre nogen af de spillere, vi har på kontrakt, uden at vi kan få nogen form for økonomisk kompensation. Vi har fået en transfer fra Flensborg-Handewitt, som vi er ret godt tilfreds med, siger John Mikkelsen.

Det vurderes, at handlen indbringer TTH Holstebro i omegnen af 1 million danske kroner.