Truer med at smide ballademagere ud

Boligselskab reagerer på uro i belastet boligkvarter i Holstebro, og ballademagernes familier kan i sidste ende blive smidt ud af deres lejligheder. Samtidig tilbydes håndværkere, der arbejder i området, beskyttelse.

En lille gruppe unge har gennem længere tid skabt ballade og utryghed i boligområdet Trekanten i Holstebro - og det får nu boligselskabet Sct. Jørgen til at true med at opsige deres lejemål.

Direktør Kurt Degnbol siger til TV MIDT VEST, at man først vil tage en dialog med ballademagernes familier - hvis man altså finder ud af, hvem de er.

- Og hjælper det ikke, er det vores plan at give et påbud om at flytte fra lejligheden. De bliver simpelt hen sagt op. Disse mennesker skal selvfølgelig have et sted at bo, men de skal også opføre sig ordentligt. Trygheden er overskriften for alle vores afdelinger, siger Kurt Degnbol.

Håndværkere får hotline til vagtselskab

For at kunne smide familierne ud af deres lejligheder, skal selskabet kunne bevise, at der er sket en lovovertrædelse.

- Man kan spørge, om vi har lovgivningen med os, og det er ikke sikkert, at vi har det. Men det skal prøves af. Vi har set flere sager i større boligafdelinger, hvor man har fået medhold i Højesteret, og vores bestyrelse siger, at vi skal gå samme vej, for vi kan ikke leve med utryghed på den lille gruppes betingelser, siger Kurt Degnbol.

Trekanten var i weekenden plaget af flere container-brande, og der er eksempler på, at brandfolk og håndværkere er blevet chikaneret af de unge. Det har fået boligselskabet til at lave en aftale med et vagtselskab, så håndværkerne kan få beskyttelse, hvis de føler sig truet.

I vores nyheder klokken 19.30 spørger vi lederen af lokalpolitiet i Holstebro, hvad politiet gør for at løse problemet.

03:24 Luk video