Trial-sportens Ronaldo er på besøg i Viborg

Det er den absolutte verdenselite inden for sporten Trial, som lige nu er samlet i Viborg.

Østrigske Thomas Pechhacker er verdensmester i trial, og i weekenden er han på besøg i Viborg.
Østrigske Thomas Pechhacker er verdensmester i trial, og i weekenden er han på besøg i Viborg.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

I denne weekend er Viborg Trial Klub værter for et officielt world-cup stævne i sporten trial. Det betyder, at nogle af verdens bedste til at hoppe og lave tricks på en cykel lige nu er samlet i domkirkebyen.

- Det er det samme som at have Ronaldo til at spille rundt nede på Viborg Stadion. Det er absolut de bedste, der er her, fortæller Ole Kristensen, der er fra Viborg Trial Klub og arrangør af stævnet.

Trial er en form for cykelakrobatik, hvor det handler om at være bedst til at håndtere de to hjul. Det foregår typisk ved, at atleten springer rundt på klipper, over betonrør eller på parkens bænke med sin cykel.

Verdens bedste til den disciplin er i øjeblikket østrigske Thomas Pechhacker, og han er glad for at se, hvilken udvikling sporten har taget i Viborg.

- Det er super fedt at se så mange motiverede mennesker. Sporten her er meget ung, men det er fedt at se, at den vokser hele tiden. Banen er blevet meget bedre, end da jeg var her for to år siden. Du kan finde alt her - både til nybegyndere og til eliten, fortæller Thomas Pechhacker.

Tingene har også udviklet sig en del for Viborg Trial Klub. For ti år siden var banen bygget op af euro-paller, mens der i dag er fragtet tonstunge sten til klubben, som rytterne benytter til at lave tricks.

Én af de danske deltagere ved stævnet er Viborg-drengen Jakob Arendt. Han trådte selv sine barnesko i Viborg Trial Klub, og han er begejstret for, hvad klubben har udviklet stævnet til at være.

- Det er super fedt at være tilbage i Viborg. Man har jo altid håbet på, at det ville komme hertil, hvor det er nu. Det har været en lang vej, men det går det hele, fortæller Jakob Arendt.

Påskefesten på de tohjulede afsluttes søndag.

2:30
Verdens bedste til at hoppe og lave tricks på en cykel er lige nu samlet i Viborg.