Viborg-klub huser store trial-talenter

Nogle af landets bedste trialkørere holder til i Viborg. De drømmer om og træner for at blive blandt verdens bedste.

Cyklen minder meget om en mountainbike, men i trial gælder det ikke om at køre om kap på de små cykler, men om at komme fejlfrit igennem en bane.

Det er de rigtig gode til i Viborg. Viborg Trial Klub har nogle af landets bedste kørere under deres vinger.

- Viborg er Danmarks førende sted, hvis man snakker trial. Vi har en af Europas bedste indendørsklubber. Mange bliver fanget af det og fortsætter, siger Ole Kristensen, der er en af drivkræfterne bag trial-sporten i Viborg, og som var med til at bygge banen op til VM for nylig.

I weekenden dannede Nytorv i Viborg ramme om Verdensmesterskabet for unge trialkørere, og her var Viborg Trial Klub også godt repræsenteret.

Ni-årige Noah Thorsager drømmer om at blive Danmarks bedste til trial.
Ni-årige Noah Thorsager drømmer om at blive Danmarks bedste til trial.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Noah Thorsager fra Viborg har kun kørt trial i et halvt år. To uger før VM fyldte han ni år, og det betød, at han var gammel nok til at deltage.

- Det var fedt at være med til VM. Det er en mega fed sport, og det er rigtig sjovt. Mit næste mål er at blive Danmarksmester, siger Noah Thorsager. 

Handler om teknik

I trial handler det i høj grad om teknik. Pile viser en bane gennem forhindringerne, som man har to minutter til at gennemføre uden at røre jorden. Gør man det, får man fejl.

- Det er rigtig hårdt. Man har to minutter, og til sidst er det rimelig hårdt. Jeg træner 3-4 gange om ugen i fire timer ad gangen. Det kræver meget træning, hvis man vil være god, siger 15-årige Jonas Jensen, der kommer fra Bjerringbro og træner i Viborg.

Til stor glæde for trialkørerne har Viborg Handelsstad givet lov til, at en del af forhindringerne fra VM kan blive stående i byen.

Til stor glæde for Jonas Jensen (øverst) og Noah Thorsager (nederst) står bogstaverne fra Verdensmesterskabet i weekenden stadig til fri afbenyttelse i Viborg.
Til stor glæde for Jonas Jensen (øverst) og Noah Thorsager (nederst) står bogstaverne fra Verdensmesterskabet i weekenden stadig til fri afbenyttelse i Viborg.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Den bedst placerede dansker til VM blev 15-årige Nicolaj Sørensen fra Skive. Han kom som eneste dansker i finalen og sluttede som nr. 12. Han understreger, at sporten ikke er så farlig, som den ellers godt kunne se ud til.

- Jeg vil sige, det er farligt at spille fodbold. I fodboldkampe kan der komme en fra højre, som du ikke har set og så har du pludselig brækket begge ben. Her til VM havde vi kun en brækket arm, og det var, fordi bremsen gled, siger Nicolaj Sørensen, der ligeledes træner i Viborg.

Næste opgave for trialkørerne er DM, som bliver afholdt den 19. august.

UVM køres næste år i Italien.

I videoen kan du se, hvad trial går ud på, samt hvem af Jonas Jensen og Nicolaj Sørensen der er bedst til sporten.