Tina spiller computer med sin søn: Det er dejligt at have noget tid sammen

Forældre skal involvere sig i børnenes online-verden, siger den computerspillende mor fra Ikast.

2:05
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Der er forældre, der er nervøse for, at deres børn bruger for meget tid på computerspil.

Sådan har Tina Lehmann Nielsen fra Ikast det ikke.

Tværtimod spiller hun gerne computer med sine to børn - specielt otteårige Anton.

- Det er virkelig sjovt. Han er en gut med masser af energi, og han kan være lige så hidsig som mig. Det er dejligt at have noget sammen med sine børn. Nogle forældre ser ikke ret meget til deres børn, fordi de smutter ind på værelset. Jeg snakker jo netop med Anton, fordi vi sidder og spiller sammen. Vi lever os meget ind i det, men snakker stadig sammen som mor og søn, fortæller hun.

Når hun og Anton spiller sammen, sidder de i hver deres rum. De spiller for det meste skydespillene Counter-Strike og Left 4 Dead. Og Anton kan godt lide at spille med sin mor.

- Det er dejligt, at man kan have noget tid sammen med sin mor. Hun er rigtig god, og jeg synes, at hun skulle have en bedre rank i CS (Counter-Strike, red.), siger han.

Tina spiller gerne to til tre timer hver dag. Det er ofte mere end børnene.
Tina spiller gerne to til tre timer hver dag. Det er ofte mere end børnene.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Tina Lehmann Nielsen fortæller, at hun efterhånden spiller mere end børnene - to til tre timer om dagen. Børnene har også andre interesser, og selv om børnene må spille lige så meget, som de vil, tager det ikke overhånd.

- Jeg har gjort det tilgængeligt. Dermed er det ikke så interessant, siger hun.

Den computerspillende mor har et godt råd til andre forældre. Kodeordet er involvering.

Hvis forældrene interesserer sig for computerspil, forstår de bedre børnenes fascination - og kan også sætte nogle spilleregler.

- Jeg har involveret mig i deres online-verden og sagt til dem, hvordan de skal opføre sig online. Det er rigtig, rigtig vigtigt, for der findes faktisk børn, unge og voksne, der ikke taler særlig pænt til hinanden. Hvis de skal begå sig online, skal de også behandle andre mennesker ordentligt, siger Tina Lehmann Nielsen.

 
 
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST