Talentkonkurrencen Unge Sangere afholdes for 21. gang

35 håbefulde talenter er i disse dage samlet i Ikast for at deltage landets eneste talentkonkurrence for unge musical- og klassiske sangere i 2016.

Sidste års vindere af Unge Sangere.
Sidste års vindere af Unge Sangere.
Foto: pressefoto: Unge Sangere

Unge med en musicalsanger i maven eller et talent ud over det sædvanlige indenfor klassisk musik er i disse dage samlet i Ikast til talentkonkurrencen ”Unge Sangere”.

 

I går ankom de 35 deltagere til Ikast. Her skal de frem til på onsdag udfolde deres musikalske talenter i Bakkehuset/Musikskolen, som de næste par dage er rammen om sang, samvær, konkurrencer og masterclasses.

 

En af deltagerne i årets konkurrence er den 20 årige Sara Snedker Rasmussen fra Kibæk.

- Jeg er vild med fællesskabet, menneskene og alt det vi lærer. Man får så meget ud af det, siger hun på ungesangere.dk.

 

Den unge sanger deltog også i Unge Sangere sidste år, men vandt dog ikke.

- Jeg kom desværre ikke videre til semifinalerne sidst. Det var min egen fejl, men nu prøver jeg igen, forklarer hun.

 

For Sara Snedker Rasmussen handler det ikke kun om at vinde konkurrencen.

- Jeg tror ikke, at der er nogen her, som ikke vil gå videre. Alle vil gerne videre til finalen, men det er nu ikke derfor, jeg gør det igen. Jeg gør det for oplevelsen. Det var så fedt sidst, så jeg besluttede mig for at gå det hele igennem en gang til, fortæller hun.

 

I en pressemeddelelse til TV MIDTVEST understreger folkene bag konkurrencen da også, at Unge Sangere først og fremmest er en mulighed for at sangtalenter kan mødes for at afprøve og få vurderet deres kunnen, samt at give de unge en mulighed for at udvide deres sanglige og musikalske forståelse i et samspil med hinanden og med de professionelle musikere og pædagoger, som er til stede.

 

I år består dommerkomiteen af overdommer, professor og pianist Erik Kaltoft, sanger og skuespiller Søren Launbjerg, operasanger Jens Krogsgaard og operasanger Elsebeth Dreisig.

 

Desuden medvirker pianist Ulrich Stærk, som er med i dommerpanelet og er konkurrencens omdrejningspunkt, når der skal akkompagneres. Dertil kommer musicalproducent og pianist Mikkel Rønnow, direktør på Fredericia Teater, Søren Møller, korleder Morten Kold, operachef på Den Fynske Opera, Jesper Buhl, samt sangerinde og sangpædagog Lise Nees.

 

I talentkonkurrencen kåres to vindere - én indenfor klassisk sang og én indenfor musical. Dertil kommer en række priser, der hædrer de unge talenter.

 

I forbindelse med Unge Sangere bliver der afviklet koncerter, dels for deltagerne, dels for alle interesserede.

Publikum kan deltage i semifinalen tirsdag den 22. marts og den store finale- og gallakoncert onsdag den 23. marts.