Surfer-ulykke har gjort indtryk

Surferne i Thy er stærkt berørt af gårsdagens surferulykke ved Hanstholm. Her blev en mand genoplivet efter at være fisket livløs op af bølgerne. Men trods af ulykken er surferne ikke bange for at tage på vandet igen

19Surferulykke_Hanstholm_0.jpg

Mandag aften gik det galt for en windsurfer øst for Hanstholm. Han blev reddet i land, men var kraftigt nedkølet og røg med helikopter til sygehuset i Aalborg, hvor han i dag er blevet lagt i en hjertelungemaskine.

Lever og ånder for vandet

Ulykken er naturligt nok noget, der er blevet talt om blandt de mange surfere, der igen i dag havde fundet vej til stranden ved Hanstholm.

- Jeg får da kuldegysninger og jeg bliver ked at det, for vi lever og ånder jo for havet som surfere, siger Vahine Itchner, der i dag surfede ved Klitmøller.

Det var øst for Hanstholm, ulykken skete. To kammerater reddede den bevidstløse surfer i land. Da han kom ind, var han stærkt nedkølet men udenfor livsfare.

- Det er klart, der er altid en risiko ved at tage ud at surfe. Ligesom når man står på ski eller cykler mountainbike - der er en risiko, når du laver fysisk aktivitet i naturen, siger windsurfer i Klitmøller, Robert Sand.

Årsagen ukendt

Årsagen til ulykken er endnu ukendt. Men det er især farligt at surfe, hvis der er fralandsvind. Det var ikke tilfældet i går, hvor den kraftige vind blæste ind mod kysten.

- De forhold, der var i Hanstholm i går, vil man som windsurfer betegne som rigtigt gode. Frisk til hård vind og bølger på et par meter. Det var en fin dag, og der var slet ikke noget uforsvarligt ved at tage ud, siger Robert Sand.

Derfor har ulykken gjort indtryk i surfermiljøet. Men der skal mere til, før at surferne til lægge brættet på hylden.

Omkring 30 surfere befandt sig på havet, da ulykken skete mandag aften.

1:47
En surfer mistede i går bevidstheden og måtte genoplives. Alligevel fortsætter surferne ufortrødent.