Superligaspillere revser kunstgræs

I TV MIDTVEST's Fodboldmagasin 4:4:2 går superligaspillere til angreb på FC Nordsjællands kunstgræsbaner.

- Det er en meget, meget sløj bane og en helt anden form for fodbold, der bliver spillet. Det er sløjt for dansk fodbold at have sådan en bane. Og det er jo tydeligt, at det er en fordel for FC Nordsjælland at have den bane, fordi de træner på den til daglig. De skulle have brugt pengene på en ordentlig græsbane, og det burde ikke være tilladt at afvikle Superligakampe på det underlag.

Sådan siger SønderjyskEs anfører, Niels Lodberg til Fodboldmagasinet 4:4:2 på TV MIDTVEST.

Frustrerede spillere

- Jeg ved, hvordan min krop har det, når jeg har spillet en kamp på den bane. Min krop er godt nok ikke 20 år længere, men min krop er ødelagt efter sådan en kamp, fortæller Niels Lodberg til det regionale fodboldmagasin.

I mandags vandt AaB 1-0 i Farum. Glæden over sejren var stor i det nordjyske, men frustrationerne over banen var lige så store efter kampen.

- De fleste spillere var meget frustrerede. Folk spillede med både korte og lange knopper, men ingenting hjalp. Alle havde svært ved at stå fast og gled rundt. Det vil altid blive en kunstig fodboldkamp på det underlag, siger AaB's Jakob Ahlmann til 4:4:2.

FCM-profil: Slider på kroppen

FC Midtjyllands forsvarsspiller, Francis Dickoh, der selv har en fortid i Farum, synes, at kunstgræs kan være et godt alternativ. Men han hører også om utilfredse spillere.

- Jeg ved, at nogle af FC Nordsjællands ældre spillere heller ikke selv er tilfredse med banen. Banen slider lidt hårdere på kroppen end en almindelig græsbane,  fortæller Francis Dickoh.

En af Superligaens tidligere forsvarskæmper, Ralf Pedersen, er også græs-fan.

- Jeg vil personligt hellere spille på en knoldet bane i stedet for kunstgræs. Det er måske også fordi, at det spil, jeg leverede, passede bedre til en knoldet bane. Men stadig væk så vil jeg sige, at græs er at foretrække langt, langt hen ad vejen. Jeg kunne også mærke, når jeg spillede på kunstgræs, at jeg var øm i hele kroppen bagefter, siger Ralf Pedersen til TV MIDTVEST-fodboldmagasinet 4:4:2.

Savner inddragelse

I Superligaen skal anførerne efter hver kamp afgive deres vurdering af banerne. Og banen i Farum får hver gang bundkarakter af SønderjyskEs anfører.

- Jeg håber, at nogen snart vil lytte til os spillere og inddrage os. For i sidste ende er det negativt for os spillere med den bane," understreger Niels Lodberg.