SuperBest forbyder tasker

Frygten for butikstyverier får nu SuperBest i Hurup til at forbyde rygsække og skoletasker i butikken. Købmanden holder især øje med asylansøgere.

I SuperBest i Hurup er det ikke længere tilladt at medbringe en større taske på indkøbsturen. Det sker for at forhindre folk i at stjæle.

Det ekstra fokus på tyverisikkerhed skyldes, at købmanden gentagne gange har oplevet tyveri fra nogle af asylansøgerne fra børnecentret i Vestervig.

- Når der kommer en flok ind i butikken, så kalder vi så meget personale som muligt ind i butikken for nærmest at forfølge dem rundt. Det er selvfølgelig ikke behageligt for dem, men det gør vi altså. Man kan diskutere, om det er forkert eller ikke forkert - men vi er altså nødt til at tage de forholdsregler. Vi har ikke råd til at miste måske 1000 kroner om dagen. Så er der ikke meget overskud tilbage til købmanden, siger Henrik Nørmølle, der er bestyrer i Superbest i Hurup.

Personalet har på det seneste opdaget flere tomme emballager rundt omkring i butikken. Eksempelvis forsvinder vitaminpillerne fra glassene og whiskyen fra kasserne.

- Vi ved af erfaring, at der forsvinder nogle ting, når de er inde i butikken, og så er vi nødt til at tage de forholdsregler. Vi har taget en del af dem i tyveri før, selvom der selvfølgelig også er danskere, der tager ting, siger købmanden.

Butikken har nu købt ekstra kameraer, som bliver opsat på 'strategisk rigtige steder'.

SuperBest i Hurup forbyder nu kunderne at have store tasker med. Det sker efter asyl-ansøgere igen og igen bliver taget for butikstyveri.