Studenter springer ud som vikarer i hjemmeplejen

50 nyudsprungne studenter fra Ringkøbing-Skjern Kommune har byttet huen ud med en ny kasket.

Hanna Thorsted Sørensen fra Tarm er en af de studenter, der har fået vikarjob i Ringkøbing-Skjerns sundheds- og omsorgsafdeling.
Hanna Thorsted Sørensen fra Tarm er en af de studenter, der har fået vikarjob i Ringkøbing-Skjerns sundheds- og omsorgsafdeling.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Ringkøbing-Skjern Kommune har fundet hjælp til de ældre ved at kigge i retning af kommunes unge.

På grund af lav ledighed var kommunen nødt til at tænke kreativt, da de skulle rekruttere. Kommunen havde brug for 50 vikarer til ældreplejen, og dem har de nu fundet blandt de nye studenter ved at tage ud på gymnasierne og reklamere på Facebook.

- Det har været spændende, hårdt og udfordrende på sin helt egen måde. Mine arbejdsdage går rigtig hurtigt, for jeg har det egentlig godt med det, siger Mikkel Hansen, der er en af de nye studentervikarer i ældreplejen.

Og de unges hjælp gør en stor forskel for kommunen.

- Det gør jo, at vi dels kan holde sommerferie og at vi kan sende 550 medarbejdere på efteruddannelse i et rul hele efteråret igennem, siger Birthe Nyrup Dahl, der er uddannelsesansvarlig for social- og sundhedshjælperuddannelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Håber på en varig gevinst

Ud over at få kabalen med vagtplaner til at gå op, er det også et håb, at de unge menneskers vikariater kan have en positiv sideeffekt.

- Det er at se, om de ikke kunne få lyst til at blive her altid og tage en uddannelse indenfor sundhedsvæsenet. Det har vi enormt brug for, siger Birthe Nyrup Dahl.

Om arbejdet i sundhedsvæsenet bliver mere permanent for de nye vikarer, vil tiden vise, men Indtil videre er de ikke afvisende.

- Det kunne jeg helt sikkert godt tænke mig. Jeg siger ikke nej, hvis det kunne være en mulighed, siger Mikkel Hansen.

- Jeg har tænkt på at søge sygeplejerskeuddannelsen, og jeg kunne helt sikkert godt forestille mig selv at søge ind i sundhedssektoren, siger Hanna Thorsted Sørensen.

Kommunen regner med at være færdige med at efteruddanne personalet til marts næste år. 

2:00