Stormrådet: Her var der stormflod

Stormrådet har tirsdag besluttet, hvor der skete stormflod efter stormen Gorm i søndags.

Havnen i Hvide Sande under Gorm. Foto: Frank Sjøgreen

For de mennesker, som bor på strækningen Hvide Sande op til Thyborøn og i den sydlige del af Ringkøbingfjord kan man nu søge om erstatning, hvis man har været ramt af stormflodsskader efter stormen Gorm i søndags.
    
Det har Stormrådet afgjort tirsdag.
    
- Mennesker, som er blevet ramt af oversvømmelse fra havet på grund af stormen, kan gå ind på Stormrådets hjemmeside og anmelde sin skade eller sammen med sit forsikringsselskab anmelde det.
    

- Men man skal være opmærksom på, at det er ens eget forsikringsselskab, der skal behandle skaden, siger formand for Stormrådet Jesper Rasmussen til Ritzau.
    
Ifølge Stormrådet får du, når skaden er anmeldt, besøg af en taksator, som opgør skaden. Forsikringsselskabet træffer herefter afgørelse om eventuel erstatning. Afgørelsen afhænger af en konkret vurdering af de enkelte skader i henhold til lovgrundlaget.
  

Stormen Gorm pustede sig op til orkanstyrke flere steder i landet. Med vindstød på 46 sekundmeter er stormen blandt de kraftigste storme, siden Danmarks Meteorologiske Institut begyndte at navngive dem.
    
Heldigvis kom ingen personer til skade, selvom det meste af landet fik stormen at føle.
      
/ritzau/ 

02:32

Stormen Gorm kom vidt omkring på sin hærgen igennem landsdelen.

Luk video
01:06

Allerede tidligt på aftenen blev havnet oversvømmet i Hvide Sande.

Luk video