Storkriminel bandeleders retssag kræver to måneder i landsretten

Der er afsat 19 dage til sagen om bandelederen Danny Abdalla, som i november sidste år blev idømt forvaring og udvisning.

Danny Abdalla er 51 år og kommer oprindeligt fra Libanon. Han kom til Danmark i 1992 og er far til seks børn.
Danny Abdalla er 51 år og kommer oprindeligt fra Libanon. Han kom til Danmark i 1992 og er far til seks børn.
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Bandelederen Danny Abdalla blev i november idømt forvaring og udvisning for en lang række forbrydelser. En dom, som han med det samme ankede til landsretten.

Sagen er nu blevet berammet i Vestre Landsret i Viborg, og i alt 19 dage er afsat - to mere end da sagen kørte ved Retten i Holstebro. Det oplyser Rigsadvokaten.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal føre sagen for Statsadvokaten i Viborg, der kommer til køre stort set hele september og begyndelsen af oktober.

1:06
Danny Abdalla var tiltalt for at have begået 36 forbrydelser

Da den tidligere bandeleder af Den Internationale Klub i november blev dømt ved Retten i Holstebro, var det tredje gang, han blev udvist fra landet. Her var han tiltalt for i alt 38 forbrydelser, og havde inden domsafsigelsen erkendt de 12.

De 38 tiltaler talte blandt andet to voldtægter, skyderier, mishandling af en kvinde, narkohandel, afpresning og trusler med mere. Han erkendte blandt andet medvirken til skyderi, våbenbesiddelse samt besiddelse af mobiltelefon i arresten.

Også et medtiltalt bandemedlem blev dømt i november. Han var tiltalt for fem forhold, blandt andet medvirken til skyderi i Vildsund i august sidste år. Han blev idømt tre års fængsel.

1:24
51-årige Danny Abdalla er en af landets mest forhærdede kriminelle