Stor silobrand ved fabrik

Brandfolk fra Brand & Redning i Herning er netop nu igang med at forsøge at slukke en brand i en silo ved Trehøje Døre i Ørnhøj.

Foto: Majbrit Byskov Krogh Madsen, Mobilholdet
Foto: Majbrit Byskov Krogh Madsen, Mobilholdet

En 65 kubikmeter stor silo ved fabrikken Trehøje Døre er brudt i brand. Brandfolk fra Brand & Redning i Herning fik alarmen kl. 10:50 søndag, men har siden måttet vente på det rigtige matriel, og kæmper lige nu, med slukningsarbejdet.

- Det er besværligt. Siloen er fyldt med små spåner fra produktionen på fabrikken. Der er formenlig en gnist, der er sluppet med ind i udsugningen, så den nu brænder indvendigt. Det betyder, de skal have tømt den, og med det vejr, der er under opsejling, så kæmper de med tiden lige nu, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj. 

Ole Vanghøj oplyser, at der ikke er nogen fare for hverken mennesker eller de omkringliggende bygninger. Brandfolkene håber på, at kunne få kontrol med siloebranden før den varslede storm 'Gorm' blæser ind over Midtjylland og besværliggør slukningsarbejdet. 

Indsatsleder Peter Christensen fra Herning Brand & Redning siger, at det kan blive svært at nå at få alle de brændende gløder ud af siloen, før stormen kommer.

- Vi venter lige nu på noget specialudstyr fra Aarhus. Der findes ingen nem og hurtigt metode til at slukke en silobrand. i dag er vi pressede af vejret. Vi går lige nu og håber, at det ikke bliver så slemt her, men vi er forberedte på, at vi kan blive nødt til at lukke siloen, for at krybe i læ og gøre arbejdet færdig, når stormen er blæst forbi os, siger indsatsleder Peter Christensen.

Fabrikken Trehøje Døre ligger her i den nordøstlige udkant af byen Ørnhøj. 

 

0:31
Videoen er optaget af Majbrit Byskov Krogh Madsen, Mobilholdet