Stor dag for yngre lystfiskere

Mange børnefamilier besøgte i dag Viborgsøerne for tage prøve kræfter med lystfiskeriet.

fiskeri.jpg

Det strømmede til Viborgsøerne med børnefamilier, der forsøgte at kaste snøren ud efter fisk. Viborg Sportsfiskerforening stod for årets udgave af ”Lystfiskernes Dag”, og det var i særdeleshed målrettet mod børn fra 3 til 15 år. Viborg Sportsfiskerforening stod klar med 20 klargjorte fiskestænger, majs og kompostorm, så nye fiskere kunne prøve lykken. Det var også muligt for de fremmødte børn at få en sejltur.

Rigtig mange familier brugte derfor søndagen ved søen. Og for nogle af børnene var det den første fisketur i deres liv.

- Vi er taget herned, fordi børnene skulle have lov til at fiske. Jeg har fisket en del, da jeg var mindre. Jeg har altid synes, det er afslappende, og den følelse skal børnene også opleve. Derfor var at oplagt at tage herned, siger Morten Sloth Jensen, der sammen med sin familie, var taget afsted.

Fiskeriets Dag er et landsdækkende arrangement. Danmarks Sportsfiskerforbund afholder det i samarbejde med lokale lystfiskerforeninger, Put&Take-søer og grejbutikker.

- Vi håber på, at børnene en gang får lidt smag for fiskeriet. Vi lærer også børnene lidt om fiseriet, og så håber vi jo selvfølgelig ved samme lejlighed, at de får et eller andet på krogen, siger Henrik Ravn, bestyrelsesmedlem, Viborg Sportsfiskeriforening.

Det er tredje år i træk, at der bliver afholdt Fiskeriets Dag i Viborg.