Støjberg: Respektløst at sammenligne med en kz-lejr

Se debatten mellem ministeren og kristendemokraten om Kærshovedgård.

Debat mellem Stig Grenov og Inger Støjberg

Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg har ikke meget til overs for Kristendemokraternes landsformand Stig Grenov, når han sammenligner forholdene på udrejsecentret i Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune med en koncentrationslejr.

- Jeg synes, at det er både absurd og historieløst at sammenligne med koncentrationslejre. Derudover er det direkte respektløst over for de op imod seks millioner jøder, der mistede livet i koncentrationslejrene, sagde Inger Støjberg, da hun tirsdag aften diskuterede sagen med Stig Grenov direkte på TV MIDTVEST.

4:08
 

Grenov retter i et læserbrev i Politiken en alvorlig anklage af forholdene på Kærshovedgård og skriver, at centret er det tætteste, Danmark kommer på en koncentrationslejr uden at være det. Og i debatten med Støjberg fastholdt han sin kritik. 

- Når du samler en masse mennesker på et sted på ubestemt tid - uden at de har mulighed for at have et socialt liv - så medfører det også, at du udsulter folk åndeligt, sagde han.

Hertil svarede Støjberg.

- Det er jo ikke sådan, at man skal underholdes eller uddannes, så længe man er der. Det her er mennesker, der skal sendes ud af landet, og derfor skal de opholde sig her i forhåbentlig ikke ret lang tid.

Stig Grenov reagerede også hårdt på anklagen om, at han er respektløs.

- Det respektløse i denne her situation er, at man tror, at det hjælper de mennesker, når de engang skal hjem til deres hjemland, at de i dag er gået fuldstændig psykisk ned. Det er respektløst, at vi ikke behandler dem ordentligt her.