Statsrevisorer løfter pegefingeren mod jyske supersygehuse

Region Midtjylland har ikke været god nok til at styre økonomien i byggeriet af to supersygehuse, lyder det.

Supersygehus Gødstrup
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Der er risiko for, at yderligere besparelser i byggeriet af to supersygehuse i Region Midtjylland kan forringe bygningernes kvalitet og funktion. Sådan lyder det fra Statsrevisorerne.
    
Region Midtjyllands styring af risici og reserver i byggeriet har nemlig været utilfredsstillende. Det mener de politisk udpegede statsrevisorer, efter at Rigsrevisionen har undersøgt regionens arbejde med de milliarddyre sygehuse.
    
De to supersygehuse skal ligge i Aarhus og Gødstrup ved Herning. De er budgetteret til at koste henholdsvis 6,35 milliarder kroner og 3,15 milliarder kroner.
    
Sundheds- og Ældreministeriet fører allerede skærpet tilsyn med de to byggerier. Ministeriet er bekymret for, om regionen kan overholde den økonomiske ramme.
    
Og såvel ministeriet som Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har flere gange gjort opmærksom på, at regionen skulle holde bedre styr på de økonomiske rammer for byggeriet af supersygehuset i Aarhus.
    
Men nu kommer der altså endnu en advarsel.
    
- Særligt nu, hvor byggerierne er i udførelsesfasen, og hvor regionen har gennemført en række besparelser ved at ændre i byggerierne, er det nødvendigt med en god styring af risici og reserver, skriver Statsrevisorerne.
    
/ritzau/