Supersygehus i Gødstrup skal bygges hurtigere

Tre gange så mange håndværkere skal nu arbejde på at bygge det nye sygehus i Gødstrup færdigt.

Byggeriet af et nyt supersygehus i Gødstrup ved Herning speedes op i januar. Da vil 500 håndværkere være i gang på pladsen. Det er tre gange så mange som i dag.
    
Hidtil har der været mange udenlandske byggearbejdere på pladsen. Men nu ændrer fordelingen sig. I løbet af efteråret er der indgået kontrakter med en lang række hovedsageligt danske byggevirksomheder.
    
Det sker, efter at der har været en række problemer med udenlandske entreprenører. Byggeriet har været ramt af både social dumping og farligt arbejdsmiljø, skriver Fagbladet 3F.
    
Sygehusdirektør Poul Michaelsen siger, at han ikke blander sig i nationaliteten på byggearbejderne. Men det har været et klart krav fra Region Midtjylland, at udenlandske entreprenører skulle følge danske arbejdsvilkår. Det har nogle af dem ikke levet op til.
    
- Der har hidtil formentlig i perioder været overvægt af udlændinge, bekræfter Poul Michaelsen.
    
Sygehusdirektøren siger, at han ingen holdning har til, om det er danskere eller udlændinge, der udfører arbejdet.
    
- Vi følger EU-reglerne og indgår kontrakter med de virksomheder, der kan løse opgaven bedst vurderet på kvalitet og pris. Derefter bestemmer de selv, hvem de ansætter, siger Poul Michaelsen.
    
3F Midtjylland har set listen over de firmaer, der nu er indgået kontrakt med
    
- Det skinner igennem, at man nok er færdig med de udenlandske aktører i denne omgang. Men der kan stadig være danske firmaer, som henter udenlandsk arbejdskraft, siger næstformand Jørgen Nielsen.
    
- Derfor er vores kamp mod social dumping slet ikke slut. Vi vil stadig kæmpe for at sikre, at udlændinge arbejder efter danske vilkår, siger Jørgen Nielsen til Fagbladet 3F.