Sparta fyrer 47 medarbejdere

Det sociale opholdssted Sparta fyrer nu 47 medarbejdere og halverer antallet af pladser.

Det sociale opholdssted Sparta tager nu konsekvensen af den massive kritik, som de sociale myndigheder har rettet mod stedet.

Sparta skærer antallet af pladser ned til 18, og 47 medarbejdere bliver fyret. Bestyrelsen erkender, at opholdsstedet ikke har taget sig godt nok af de udsatte unge.

- Når vi går tilbage og organiserer, så var der i hvert fald nogle ting i organisationen, som ikke kunne følge med. Og det vi har vurderet, det er, at vi er nødt til at skære ind til benet, vi er nødt til at gå tilbage til der, hvor vi kan se det fungerede, siger Anker Søndergaard, bestyrelsesformand i Fonden Sparta, til TV MIDTVEST.

Sparta alt for stort

Historien om Sparta begyndte i januar 2010, hvor stedet startede med 10 unge. I januar 2014 var opholdsstedet vokset til 60 unge.

I februar i år kom Sparta under skærpet tilsyn af Socialtilsyn Midt, fordi der ikke var styr på pædagogikken.

- Officielt så havde de jo pædagogiske retningslinjer, men når du kommer som vikar, i et helt nyt hus, hvor du ikke kender nogen, så handler det bare om at overleve. Så der var ikke så meget pædagogik. Jeg har også været på andre opholdssteder, men jeg har aldrig oplevet noget så kaotisk som Sparta. Det var alt for stort, der var så mange afdelinger, så det var helt uoverskueligt, siger Claus Møller Petersen, som var tilkaldevikar på Fonden Sparta i knap et halvt år.

I juni fratrådte Michael Poulsen som leder, og afdelingen Homeland, der var centrum for kritikken, lukkede.

Af de 47 afskedigelser i Fonden Sparta er tolv faste stillinger. Resten er vikarer.