Sparta - Facaden krakelerer

Nuværende ansatte på Fonden Sparta afslører, at grove magtanvendelser er dagligdag i institutionen, og at ledelsen gør alt for at skjule det.

Problemerne i Fonden Sparta er langt større, end offentligheden tidligere har haft kendskab til. Nuværende ansatte fortæller, at hovedparten af magtanvendelserne på institutionen aldrig bliver indberettet.

- Kommunerne, sagsbehandlerne og politiet får et billede af, at Sparta er et godt sted at være. Men det er fordi hændelserne bliver skjult, der er hændelser hver dag, fortæller en ansat til TV MIDTVEST.

Siden starten af februar har ungdomsinstitutionen Sparta været under kraftig beskydning. Socialtilsyn Midt har givet fonden et skærpet tilsyn, efter man konstaterede ulovlige forhold på afdelingen Homeland. Tilsynet har begrundet mistanke om, at magtanvendelser på afdelingen er unødigt hårde, og ofte fremprovokeret af personalet.

De ansatte afslører i dokumentaren, at der også bliver begået alt for grove magtanvendelser på andre afdelinger i Sparta.

- Jeg har selv deltaget i tre-fire magtanvendelser, hvor jeg godt selv kan se bagefter, at de var unødvendige. Man gør det, fordi kulturen er sådan på Sparta, jeg havde den opfattelse, at det var måden at gøre tingene på, siger en ansat til TV MIDTVEST.

Sparta - facaden krakelerer bliver sendt på TV MIDTVEST mandag d. 24. februar kl. 19:30.

Nu står flere nuværende ansatte frem, og fortæller at Sparta ellers gør alt for, at kommuner og tilsynsmyndigheder aldrig opdager, hvad der sker på institutionen.