Søvejen mod Vest lever

En bevilling på 30 millioner kroner vækker nu Søvejen mod Vest til live. Sammen med 10 millioner der blev afsat i 2009 er finansieringen af en ny søndre ydermole på plads.

soevej.jpg

I aftalen bliver der afsat 30 millioner kroner til projektet "Søvejen mod Vest", der går ud på, at skabe mulighed for at skibe store produkter ud fra Hvide Sande Havn. Folketinget har allerede afsat 10 millioner kroner i 2009, så sammenlagt bliver det til 40 millioner kroner.

- Det er også meget tilfredsstillende, at der i aftalen indgår en "Havnepakke 2", der skaber bedre mulighed for vækst omkring en række vigtige erhvervshavne. Denne håndsrækning fra staten vil også bidrage til et Danmark i bedre balance, idet havnene og de tilknyttede virksomheder sikrer mange arbejdspladser, siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Det er især virksomheder som Vestas, der får gavn af den nye mulighed for udskibning fra Hvide Sande. Det er planen, at store møllevinger og dele til møller skal kunne transporteres ud til resten af Europa fra Hvide Sande.

Søvejen mod vest kommer til at koste 213 millioner kroner.

 

Hør her Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen fortælle, hvor vigtig dagens beslutning er:

 

Se indslag med reaktioner fra Hvide Sande her: 

1:42
Med en bevilling på 30 millioner kroner til Hvide Sande er projektet Søvejen mod Vest igen vakt til live: