Smittefare på Sygehus Thy-Mors

Et udbrud af Roskildesyge har i denne uge hærget på Sygehus Thy-Mors.

19042012isolation3.jpg

Røde advarselsskilte og karantæneuniformer har de sidste tre dage været hverdag på sengeafsnit M3.Sygehus Thy-Mors har de sidste tre dage haft lukket to sengeafsnit på grund af smittefare. Det har betydet, at flere patienter er flyttet til andre afdelinger, eller blevet omdirigeret til sygehuse i Hjørring og Aalborg.

- Det kræver rigtig meget tid og resourcer, når man har mange stuer, der pludseligt bliver isoleret, og man skal bruge tid på det, fortæller Jane Rix, der er sygeplejerske på Sygehus Thy-Mors. 

Isolation

Et udbrud af Norovirus, eller Roskildesyge som det hedder i daglig tale, har betydet, at to af sygehusets tre medicinske afdelinger ikke har kunne tage nye patienter ind på grund af smittefare.12 patienter på sygehuset er blevet isoleret på 10 stuer. Den smitsomme sygdom kan hurtigt blive overført fra patient til patient, men også sygeplejerskerne kan vare smittebærere.På de virusramte afdelinger mener man ikke, at dårlig hygiejne blandt sygeplejeskerne er årsag til de mange smittede.

- Det tror vi ikke på det er, vi tror rent faktisk på, at vi har den allerbedste håndhygiejne, man kan have, men selvfølgelig, kan vi aldrig afvise det, siger Lisbeth Thomsen, der er afdelingssygeplejerske på Sygehus Thy-Mors.

Afdeling åbnet igen

Idag åbnede afdelingerne igen op for patienter, og de ansatte gør hvad de kan for at undgå et lignende udbrud en anden gang. De isolerede patienter skal være uden symptomer i 48 timer, før de kan komme ud af isolationen.Sygehus Thy-Mors var også ramt af Roskildesyge for tre år siden.