Skive-træner: Jeg skulle have været til udlandet

Med otte landskampe fik han en fin karriere, men Thomas Røll ærgrer sig over, at han aldrig kom til udlandet.

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende Skive-træner, Thomas Røll, er gæst i denne uges udgave af videopodcasten Fodboldfamilien.
Den tidligere landsholdsspiller og nuværende Skive-træner, Thomas Røll, er gæst i denne uges udgave af videopodcasten Fodboldfamilien.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- Det er svært at være utilfreds, når jeg kigger tilbage og har spillet otte landskampe på et af de bedste landshold, som vi har haft herhjemme i lang tid. Sammen med typer som Thomas Gravesen, Ebbe Sand, Martin Jørgensen, Jesper Grønkjær og Dennis Rommedahl. Der var rigtig mange gode spillere. Jeg har vundet en masse danmarksmesterskaber og titler. Men alligevel føler jeg ikke, jeg har fået det maksimale ud af mit talent. Jeg ville gerne have været til udlandet og ville gerne have spillet flere landskampe.

Sæsonen er netop forbi for Thomas Røll og Skive IK. Den 41-årige cheftræner, der tiltrådte i Skive i sommer, har ført det vestjyske mandskab til en foreløbig andenplads i fodboldens 2. division. Et efterår, som han betragter som godkendt.

Jobbet i Skive er hans første som cheftræner, efter han i sommer stoppede den aktive karriere i Kjellerup som Danmarks ældste divisionsspiller. Karrieren bød på ophold i klubber som Silkeborg IF, F.C. København, Viborg FF, FC Midtjylland og Vejle Boldklub.

Skulle en mand med dit talent ikke have været til udlandet?

- Jo, det skulle jeg nok. Når man kigger på, hvilke spillere der ryger til udlandet i dag, så skulle jeg også have været til udlandet. Men det er jo selvforskyldt. Pilen peger på mig. Jeg var tæt på, tror jeg. Men det handler også om at være god på det rigtige tidspunkt. Og da jeg var allerbedst, blev der i den periode solgt meget få spillere fra Danmark til udlandet, fortæller Thomas Røll i videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Drømmer om trænerkarriere i udlandet

Kunne han skrue tiden tilbage, var der flere ting, han ville gøre anderledes.

- Jeg kunne sagtens have selvtrænet noget mere for at forbedre mig. Og så skulle jeg have været bedre til at sige fra. I F.C. København spillede jeg for længe med en skade, som jeg aldrig rigtigt kom mig over. Den skade satte min udvikling tilbage. Jeg vil opfordre de unge spillere til at passe godt på deres kroppe, for det er den, de skal leve af, siger Thomas Røll.

I dag nyder han trænergerningen. Og Skive-træneren har ambitioner.

Jeg vil nå så langt som muligt som træner. Jeg har helt klar en Superligatræner drøm i maven. Og jeg har også ambitioner om en trænerkarriere i udlandet. Så måske kan jeg alligevel komme til udlandet. Ikke som spiller, men så måske som træner, understreger Thomas Røll.

Se og hør videopodcasten Fodboldfamilien med Thomas Røll herunder eller find den i iTunes.

33:02
 
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST