VFF-anfører: Det er ikke sjovt, når FCM vinder det danske mesterskab

En sæson, hvor Viborg ikke rykker op, og hvor FCM bliver dansk mester, er noget nær det værste Jeppe Grønning kan forestille sig. I år kræver han, at VFF rykker op.

Sidste sæson var tung. Rigtig tung endda for 27-årige Jeppe Grønning. En sæson, hvor anføreren måtte se Viborg misse oprykningen til Superligaen og samtidig se hademodstanderen fra FC Midtjylland løfte DM-trofæet.

- Det var slet ikke sjovt. Jeg havde da lidt sympati for Brøndby, og jeg havde håbet på, at de kunne tage det mesterskab i sidste sæson i stedet for FC Midtjylland. Det gjorde ondt, siger Jeppe Grønning.

Selv om han er fynbo, er Jeppe Grønning blevet så grøn i hjertet, at han ikke kan komme på ret meget godt at sige om FC Midtjylland. Han kan sagtens adoptere de ikke ret varme følelser, som mange i og omkring Viborg har for FC Midtjylland.

- Jeg har heldigvis aldrig tabt til FC Midtjylland, når jeg selv har været på banen. Og i næste sæson satser jeg på at udbygge den statistik. Vi skal tilbage til Superligaen og tilbage til de opgør mod FC Midtjylland, understreger Jeppe Grønning.

27-årige Jeppe Grønning er anfører i Viborg FF, hvor han spiller med nummer 13 på ryggen. Han var med til at sikre oprykning til Superligaen i 2015, og nu vil han altså rykke op igen.
27-årige Jeppe Grønning er anfører i Viborg FF, hvor han spiller med nummer 13 på ryggen. Han var med til at sikre oprykning til Superligaen i 2015, og nu vil han altså rykke op igen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Farfars stærke følelser

Han er ud af en fodboldfamilie. Både hans far og farfar spillede i fynske B1913. Og i den familie har de et anstrengt forhold til OB.

- Min farfar vil ikke sætte sine ben på Odense Stadion. Han kan ikke holde ud at se OB, og det er faktisk så slemt, at da jeg med Viborg skulle spille mod OB, sagde min farfar nej til at komme på stadion. Han ville ikke kunne klare at se kampen, hvis nu hans barnebarn skulle tabe til OB, fortæller Jeppe Grønning til videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Jeppe Grønning selv har med tiden fået et lidt mere afslappet forhold til OB, og skulle det vise sig, at Viborg ikke kunne bruge ham længere, ville han ikke afvise at optræde i en OB-trøje, hvis det var den mulighed, han fik.

- Jeg er blevet så meget viborgenser, at FC Midtjylland er blevet den absolut største rival. Selv hvis jeg skiftede til en anden klub, ville FC Midtjylland stadig være den klub, jeg allerhelst vil slå, siger Jeppe Grønning, der sagtens kunne forestille sig at slutte karrieren i den grønne trøje.

Se og hør den nyeste episode af Fodboldfamilien her:

Selv om han er fynbo, er Jeppe Grønning blevet så grøn i hjertet, at han ikke kan komme på ret meget godt at sige om FC Midtjylland. Video: Dan Hirsch Sørensen

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.