Skærpede straffe til hjemmerøvere

Højesteret skærpede i dag straffene til fire hjemmerøvere i Herning-området. To dømt til udvisning for bestandigt.

10-03-09dom.jpg

Tre mænd blev i dag dømt til at afsone mellem otte og otte et halvt års fængsel, mens en 28-årig kvinde skal afsone fire års fængsel. To af de tre mænd bliver desuden udvist af Danmark for bestandigt, efter afsoning af straffen. Det var det skærpende resultatet af Højesterets afgørelse i sagen om fire hjemmerøvere, der i 2006 huserede på Herning-egnen.

Stukket med kniv

21. november 2006 blev en dengang 65-årig mand overfaldet på sin landejendom i Vildbjerg. I mere end en halv time blev udsat for omfattende vold med blandt andet kraftige slag i hovedet, ligesom han blev stukket i låret og foden med en kniv.

14.000 kr i udbytte

Fire gerningsmænd stod bag hjemmerøveriet, som gav dem et udbytte på 14.000 kroner i kontanter. Og røveriet var blot ét af fire i Herning-området, som tre af gerningsmændene stod bag i 2006. Den fjerde havde "kun" deltaget i hjemmerøveriet mod den 65-årige i Ørnhøj, som altså også var det mest voldelige.

Den 65-årige blev efterladt forslået og stærkt blødende, bagbundet til en stol. Efterfølgende fik han en hjerneblødning, som kunne have kostet ham livet. Først otte uger efter overfaldet kunne han gå igen og han boede på et behandlingshjem i et år efter overfaldet.

Strengere end Landsretten

Strafudmålingen i Højesteret er strengere end den, Landretten afsagde i juni sidste år. Dengang fik kvinden tre års fængsel, den danske mand fik seks års fængsel, en 25-årig somalier fik seks et halvtr års fængsel og en 24-årig somalier fik seks års fængsel.

De tre mænd var alle tidligere straffet for blandt andet vold og røveri, og hjemmerøverierne blev begået forholdsvis kort tid efter, at de var blevet løsladt efter afsoning af tidligere domme.