Seks millioner til landsbyskoler

Lokale og Anlægsfonden har netop tildelt tre millioner hver til to landsbyskoler i Midt- og Vestjylland.

To landsbyskoler i Nr. Vium Sogn og Karby har hver fået tre millioner kroner af Lokale og Anlægsfonden. Pengene skal bruges til at bygge skolerne om. De skal nemlig bruges til idræt, kultur og aktiviteter for borgerne i lokalsamfundene. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

På grund af mange folkeskolelukninger over hele landet får de to skoler i Ringkøbing-Skjern Kommune og Morsø Kommune det økonomiske tilskud. I Nr. Vium er de samlede udgifter til projektet på 8 millioner, mens det i Karby kommer til at koste en kvart million mindre. I begge projekter har kommunen ligeså givet et bidrag.

- Der bliver pustet nyt liv i skolebygningen med respekt for den kulturhistoriske betydning, skolebygningen tidligere har haft som lærings- og samlingssted. Vi er stolte af den lokale og kommunale vilje og det engagement, som hele processen omkring planlægningen af projektet afspejler, siger Carsten Haunstrup Møller, der er næstformand i Nr. Vium Sport- og Kulturcenter om projektet ved navn "Landsbyen i skolen".

Mange muligheder

Bibliotek, crossfit og parkour i Nr. Vium og streetbasket, cykelbane og naturlegeplads til Karby er blot nogle af de tilbud, lokalbefolkningerne kan glæde sig til.

- Målet er at skabe liv i landsbyen og dermed øge interessen for tilflytning. Dette samtidig med, at vi, der borg her i forvejen om muligt bliver endnu gladere for at bo her i det skønne "vandkants-Danmark", siger formand for Karby Borgerforening Søren Christensen.

Med fondens millionbidrag kan den endelige projektering blive færdiggjort begge steder.