Seks heste forgiftet med metadon

Seks vildheste er døde i Skjern Enge i løbet af to uger. Nu har en obduktion af hestene påvist metadon i deres maver. Mistanken er, at nogen har slået dem ihjel med vilje.

hestedoed.jpg

I løbet af to uger er seks vilde heste i Skjern Enge faldet døde om, og en obduktionsrapport viser nu, at hestene er blevet forgiftet med metadon.

- Grundlæggende er det jo skræmmende, at der er nogen, der for det første er villige til at gå så langt for at skade nogen dyr. Og for det andet, at der er nogen, der er i stand til at skaffe midler af den slags, der er brugt her, siger Jes Nissen, der er dyrlæge i Dyrlægegruppen Skjern Å.

Over en liter metadon

Da dyrlægen undersøgte de døde heste, fandt han ingen naturlige dødsårsager. Derfor blev prøver fra hestenes mavesække sendt til det tyske laboratorium Laboklin. Det er den tyske klinik, der har fundet spor af metadon i hestenes maver.

- Med den koncentration der er i flydende metadon, så skal vi over en liter for at slå en hest ihjel. Det er rigtigt store mængder, og det er et spørgsmål om, hvem der har rådighed over så store mængder, siger Jes Nissen og tilføjer:

- Så det mest sandsynlige er, at hestene er blevet bedøvet af metadonen, og så slået ihjel på en ukendt måde.

Slog også føl ihjel

Der har tidligere været problemer med blandt andet hærværk i Skjern Enge, og forgiftningen af hestene er nu meldt til politiet. Men der er ikke meget at gå efter.

- Vi kan ikke rigtigt se, hvem der har interesse i at slå sådan nogle heste ihjel på den her måde. Det forstår vi ikke, og man skal jo også kunne skaffe metadon i den mængde der er nødvendig, og det er usædvanligt, siger politikommissær Bjarne Højgaard.

To af de seks heste var højdrægtige hopper, og de fødeklare føl døde også efter forgiftningen. I Skjern Enge undrer de sig over, hvem der kan være så følelseskold.

- Man mangler baggrunden, hvorfor er der nogen, der gør det her? Vi har ellers ingen meldinger om, at der på den måde er nogen, der vil genere os, siger Niels Bonde, der passer hestene til dagligt.

Herunder findes opduktionsrapporten fra den tyske klinik, og dyrlægens erklæring for to af de døde heste:

hesterapport2.jpg

hesterapport.jpg