Schaufuss på vej til Vejle

Peter Schaufuss Balletten har indledt forhandlinger med Vejle Kommune om at flytte til byen og dermed væk fra Holstebro.

210109Schaufuss.jpg

Det gik ikke med Odense. Måske går det i stedet med Vejle, og ellers står Esbjerg Kommune tilsyneladende klar med et tilbud til Peter Schaufuss Balletten, som stadig har til huse i Holstebro.

Balletmesteren har ikke opgivet drømmen om at komme væk fra Holstebro, hvor Peter Schaufuss Balletten nu i årevis har hørt hjemme. Årelange intriger og uenighed om penge og placering har imidlertid givet kurrer på tråden mellem Holstebro Kommune og Peter Schaufuss, og siden sidste år har balletmesteren forsøgt at finde et alternativ til den nuværende placering i Midt- og Vestjylland.

- Det er korrekt, at vi har lavet en hensigtserklæring om at indgå en fire-årig aftale med Peter Schaufuss fra 1. januar, fortæller Kulturdirektør John Hansen fra Vejle Kommune til TV/MIDT-VEST.

De indledende manøvrer til en flytning er dermed sat igang, og de politiske forhandlinger om flytningen starter i Kulturudvalget i Vejle i næste uge.

Flere forhindringer på vejen

For at realisere planerne er der tre ting, der skal gå i orden: 1. Politikerne i Vejle kommune skal være villige til at give balletten tre millioner kroner i driftstilskud om året. 2. Peter Schaufuss skal have godkendt flytningen fra sin bestyrelse. 3. Statstilskuddet til Peter Schaufuss Balletten på 12 millioner kroner årligt skal kunne flyttes med fra Holstebro til Vejle.

- Det er da spændende, siger John Hansen, som ikke vil udtale sig om chancerne for at få fingrene i Schaufuss Balletten.

- Det må være op til politikerne siger han.

Det var i dag hverken muligt at få fat i Peter Schaufuss Balletten eller Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vejle, Dan Skjerning (A), som er på ferie.