Nye tider for Pape: Savner at være minister

Et valg kan vende op og ned på roller og kontorpladser på Christiansborg. Søren Pape Poulsen er en af dem, der har fået nye arbejdsforhold forud for det nye folketingsår.

Søren Pape Poulsen til Folketingets åbning. Han kalder det for en helt særlig dag.
Søren Pape Poulsen til Folketingets åbning. Han kalder det for en helt særlig dag.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Kontoret er blevet noget mindre, end det var før sommerferien. Siden sidste åbningsdag i Folketinget har den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, vekslet en ministerpost til en plads i oppositionen. 

Han har dog lært at leve med de mere ydmyge forhold.

- Sådan er det jo i politik. Jeg savner at være minister, for det var en fantastisk måde at kunne være med til at sætte dagsordenen og sætte noget i gang, men nu har jeg en ny opgave.

- Vi skal have noget indflydelse, og jeg har masser at tage mig til, så det skal nok gå, lyder det fra viborggensiske Pape Poulsen på åbningsdagen for et nyt folketingsår.

Partileder tror på, at han får indflydelse

Det Konservative Folkeparti fik ellers et rigtig flot valg i juni, hvor det lykkedes partiet at fordoble antallet af mandater fra seks til 12.

Men det samlede valgresultat var altså stadig ikke nok til, at Søren Pape Poulsen kunne beholde sit ministerkontor. Så nu er det en ny virkelighed, der er begyndt. 

- Det handler meget om at være konstruktiv og kritisk i oppositionen. Melde sig ind i debatten, være relevant i debatten. Man kan jo stille sig ud på sidelinjen og være sur, men vi har tænkt os at melde os ind i debatten. Lave de aftaler, vi kan, med regeringen, når det er fornuftigt, og ellers stille regeringen til ansvar for det, den gør, siger Søren Pape Poulsen. 

Partilederen tror på, at partiet nok skal få indflydelse. Han har, på nogle områder, svært ved at se Socialdemokratiet samarbejde med dele af venstrefløjen.

- Kan Mette Frederiksen holde til at lave udlændingepolitik, retspolitik og erhvervspolitik med Enhedslisten? Så tror jeg, at hun sidder meget, meget kort tid, for det vil ramme danskerne så hårdt.

- Jeg tror faktisk, man vil kigge over midten. Jeg vil være meget, meget forundret, hvis der ikke bliver meget politik, hvor man også vil søge nogle brede aftaler. 

Partilederen er i hvert fald selv klar til at samarbejde med Mette Frederiksens regering.

- Hvis regeringen vil, så kan vi i hvert fald på udlændingepolitik. Vi kan på retspolitik, hvis de vil holde fast i den stramme linje - det har de sagt. Så kan vi måske også på erhvervspolitikken, for jeg frygter, hvor vi ender, hvis vi ikke får fat i den ene ende af rebet der. Så bliver der klima, men det bliver nok en meget, meget bred aftale, slutter Søren Pape Poulsen.