Så kom livredderne: Det har vi kæmpet for i 11 år

Erik Flyvholm og Co. har kæmpet for at få et livreddertårn til Thyborøn i 11 år. Fredag lykkedes det.

Thyborøn indviede fredag sit nye livreddertårn. Foto: Rasmus Krieger Jensen TV MIDTVEST

Fredag indviede Thyborøn sit eget livredder tårn. Det er TrygFonden, der er rykket ind på stranden på Harboøre Tange.  

- Man kan se, at TrygFonden er til stede i form af livreddertårn. Det giver en tryghed i forhold til de mange badegæster, der er her, siger borgmester i Lemvig, Erik Flyvholm. 

I tyve år har TrygFonden sørget for livreddere og livreddertårne på danske strande. Nu er stranden i Thyborøn også blandt de strande, hvor badegæster kan gå i Vesterhavet med den tryghed, at der er uddannede livreddere, der holder øje med hovederne i bølgen. 

- Det er en fantastisk dag. Vi søgte jo faktisk første gang i 2007. Nu kommer det endelig, siger Erik Flyvholm.

Karen Marie Pedersen er centerleder på Kystcentret i Thyborøn, og hun også er en af dem, der har kæmpet for at få livreddertårnet til byens strand. 

Han var ikke selv hoppet i badetøjet i dagens anledning, men tårnet fik en kold spand vand af borgmester Erik FLyvholm. Livreddertårnet i Thyborøn er hermed indviet.   Foto: Rasmus Krieger Jensen TV MIDTVEST

-  Vi har så mange badegæster i Thyrborøn. Så det er da klart, at de skal have den optimale service. Med den her badestrand og de gode bølger, vi har. Så skal der også være nogle livreddere. Vi har jo i flere år arbejdet med sagen. 

Indtil i fredag, hvor livreddertårnet åbnede på stranden i Thyborøn har der ikke været en badestrækning med livreddere fra Blokhus i Nord til Søndervig i syd. 

- Så det var da helt, naturligt, at det skulle komme her. Det er en stor dag. Vi er så glade, siger Karen Marie Pedersen. 

22 i luften og 17 i vandet. Livredderne venter mange gæster på stranden denne sommer.  Foto: Rasmus Krieger Jensen TV MIDTVEST

Travl sommer i vente 

TrygFonden har over 200 uddannede livreddere. Sidste år gennemførte livredderne over 50.000 indsatser. Antallet af drukneulykker er faldet markant de senere år. 

- Vi uddanner. Vi taler med de badegæsterne om de lokale forhold. Vi giver baderåd. Vi taler om sikkerheden på strande, siger Michael Iwersen, der er uddannelsesleder i Trygfondens Kystlivredning. 

Efter et par gråvejrsprægede somre, forventer livredderne med den ualmindeligt varme sommer, at få rigeligt at holde øje med denne sommer. 

- Nu begynder folk at få fri fra skole og få fri fra arbejde. Så vi regner med at se rigtig mange mennesker på strandene, siger Michael Iwersen. 

børn og andre fremmødte til indvielsen på stranden i Thyborøn fik sig også et førstehjælpskursus af TrygFondens livreddere.  Foto: Rasmus Krieger Jensen TV MIDTVEST

 

02:01 Luk video