Så er der straf: 5,7 km på 17 minutter var for langsomt

Den hurtigste tid rundt om Søndersø i Viborg nogensinde er på lige under 17 minutter. Den skulle eliteløberen Thijs Niehus forsøge at slå.

Det blev straffet hårdt af holdkammeraterne, at eliteløber Thijs Niehus fra Viborg løb 45 sekunder for langsomt til at slå sørekorden.
Det blev straffet hårdt af holdkammeraterne, at eliteløber Thijs Niehus fra Viborg løb 45 sekunder for langsomt til at slå sørekorden.
Foto: Katrine Fuglsang, TV MIDTVEST

5,71 km på under 16 minutter og 44 sekunder. Det er en tid, der lyder vanvittigt hurtig for de fleste af os - men for eliteløberen Thijs Niehus er det faktisk ret realistisk. 

Han er en af de bedste løbere i Danmark på distancerne fem og ti kilometer. Og så er han med til 24 timers løbet i Viborg, hvor han stiller til start for sin sponsor Boligselskabet Sct. Jørgen. 

- Det er jo sådan et døgn, hvor vi mødes - eliteløberne og så os. Eliteløberne gør det for at støtte os, og vi gør det jo for at støtte dem. En ting er sundheden - men det andet er jo også, at vi samler ind til velgørenhed, siger boligselskabets direktør Hans Erik Lund.

Lagde for hårdt ud

Og så tilbage til det med rekorden. Sidste år løb Niehus søen på 16 minutter og 59 sekunder - en tid der skulle barberes 15 sekunder af for at hive rekorden hjem.

- Og han lå faktisk til at slå den på den første halvdel af ruten, siger holdkammeraten Jesper Faurschou, som også selv er en ganske habil løber og tidligere OL-deltager på maratondistancen. 

- Men han lagde for hårdt ud og endte med at være omkring 45 sekunder fra at slå tiden, fortæller han.

Det gik nu alligevel ret godt for boligselskabet, som endte med at vinde fire rækker ved løbet. Og så tog de også samtidig prisen som det hold, der løb flest omgange på de 24 timer - 70 styk á 5,71 km blev det til for det bedste herrehold.

Badet i champagne som straf

Og når man så ikke slår den sørekord, man har proklameret, man vil slå - så ender man med at blive den, der skal sprøjtes til med champagne. Det måtte Niehus erkende, da holdsejren var i hus. 

- Han meldte jo meget stærkt ud, løjtnanten på vores hurtige hold, at dén rekord kunne han sagtens slå. Men han skuffede fælt. Og det skal han selvfølgelig straffes for, smiler Carsten Veje, der er holdkaptajn for det stærke herrehold. Et grin der i øvrigt bliver fyret af med en champagneflaske i hånden, som sekundet efter ender i håret på Thijs Niehus.

- Sådan er det, når man ikke løber hurtigt nok. Så er der champagne. Det er ved at være en obligatorisk ting, griner Thijs Niehus. 

I alt deltog omkring 3000 løbere fordelt på 150 hold i 24 timers løbet. TV MIDTVEST sendte live på Facebook fra de sidste par timer af løbet, og du kan se champagnebadet efter cirka 2:33:30 i videoen her: