S mangler kandidater

Socialdemokraterne har problemer med at finde kandidater til kommunalvalget.

I landsdelen er det samlede antal socialdemokratiske kandidater faldet med 12 procent eller fra 240 til 212. I Thisted Kommune er antallet næsten halveret, og her efterlyser man flere kandidater.

Når borgerne, i blandt andet Thisted Kommune, til november går til stemmeurnerne, så er der færre socialdemokrater at stemme på. I År er der 13 kandidater på liste A i Thisted - i 2009 var der 22.

- Demokratiet er borgerinddragelse, men borgerne skal jo ville demokratiet, før det kan fungere, og det er det opråb, vi siger, at vi frygtelig gerne vil have nogle flere at vælge imellem, siger Jan Bang, formand for valgudvalget, Soc.dem., Thisted Kommune.

Siden folketingsvalget i september 2011 er socialdemokratiets popularitet dalet støt. Ved valget stemte 24,8 % på socialdemokraterne. Var der valg i dag, ville blot 20,4% stemme på Socialdemokraterne, viser Gallups nyeste meningsmåling.

- Jeg synes ikke, det drejer sig om at få en masse hoveder på. Det drejer sig om at få nogen, der gerne vil det og nogen, som vil arbejde for den her kommune, siger Jan Bang, formand for valgudvalget, Soc.dem., Thisted Kommune.

Men det er ikke kun socialdemokraterne i Thisted Kommune, der har et faldene antal kandidater.

En rundringning som TV MIDTVEST har lavet viser, at alle kommuner i landsdelen, bortset fra Herning og Struer, oplever et fald i antal kandidater.

I Ringkøbing-Skjern Kommune stiller 9 kandidater op til valg. I 2009 var der 16 kandidater. I Skive Kommune er antallet af kandidater faldet fra 29-18.

Thisted Kommune har en deadline den 19. august til at finde flere kandidater.

 

Se her indslaget fra vores nyhedsudsendelse kl. 19.30:

02:12 Luk video