Rema 1000 hitter i ishockey-camp: - Vi sælger rigtig meget alkohol

Der bliver langet masser af våde varer over disken i den lille Rema 1000-butik i hockey-campen ved Boxen. Alligevel er det svært for købmanden at lave et overskud på VM-gæsterne.

- Virkelig god shop, lyder det i forbifarten fra en ishockeyfan, der har været inde for at købe øl.

Ordene får købmand Torben Klinkby, der til dagligt driver Rema 1000 i Snejbjerg ved Herning, til at lyse op i et bredt smil.

- Tak, hilser han pænt tilbage.

Han er ved at fylde varer op i sin midlertidige butik, som han, sammen med Rema 1000, har stillet til rådighed for at betjene de mange tilrejsende med dagligvarer i ishockey-campen, der ligger bare få hundrede meter fra Boxen.

quote- Jeg kan godt afsløre, at folk ikke kommer her for at købe kartofler. 

Torben Klinkby, Rema 1000, Snejbjerg

I campen bor der lige nu omkring 700 gæster, mens verdensmesterskabet topper i Herning, og Torben Klinkby kan mærke, at behovet for at kunne handle ind i campen er stort.

- Stort set alle der bor her, kommer forbi. Alle jeg snakker med er begejstrede og tilfredse. Specielt fordi det har været muligt for os at holde priserne på samme niveau, som man kender det fra vores andre butikker. Folk synes, det er sympatisk, at vi ikke tager overpriser, siger Torben Klinkby.

Der bliver solgt masser af alkohol

Sådan ser der ud i den lille butik, hvor der bliver fyldt varer op flere gange dagligt.
Sådan ser der ud i den lille butik, hvor der bliver fyldt varer op flere gange dagligt.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

På hylderne er der lidt af det hele. Lige fra øl til snacks og tandbørster. Men der er ingen tvivl om, hvad der bliver solgt mest af.

- Jeg kan godt afsløre, at folk ikke kommer her for at købe kartofler. Vi sælger rigtig meget alkohol. Det er vores topvare lige nu. Så længe der er alkohol, sælger det, griner Snejbjerg-købmanden, der regner med at kunne omsætte for 100.000 kroner i den lille butik under VM.

- Det er faktisk rigtig flot, når man tænker på det antal mennesker, der bor her. De spiser og drikker alle sammen ude i byen, de er her næsten kun som på et vandrehjem. Så det er faktisk gået bedre end forventet, lyder det.

Ingen guldrandet forretning – men en god byfest

Men selvom varerne forlader butikken med samme fart, som de bliver stillet frem, så er det ikke nogen guldrandet forretning, erkender Torben Klinkby.

- For at kunne tjene penge med de priser, vi har, så skal man køre med en enorm høj effektivitet, og det kan vi ikke gøre i så lille en butik. Så Rema-kæden går ind og hjælper mig med omkostningerne.

Udover de våde varer bliver der også solgt fornødenheder til den personlige pleje.
Udover de våde varer bliver der også solgt fornødenheder til den personlige pleje.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Vi er bare glade for, at vi kan være med til at bidrage og være en del af byfesten, siger Torben Klinkby.

En byfest, købmanden får lov til at opleve helt tæt på.

- Jeg kan klart mærke ishockeyfeberen. Både privat og her i vores butik. Og når jeg siger ishockeyfeber, så mener jeg glæden. Der kommer masser af skønne mennesker forbi, og den ene er i bedre humør end den anden. Det er rigtig festligt, lyder det.

Den lille Rema 1000-butik vil være at finde i Hockey Camp Herning frem til mesterskabets afslutning i det midtjyske den 17. maj.

TV MIDTVEST besøgte også Rema 1000-købmanden før VM. Her var han spænd på, om der overhovedet ville være interesse for konceptet.