Rejser sig på ruinerne af Flextronics

Èn tidligere ansat på Flextronics i Skive har startet sin egen virksomhed i de gamle Flextronics-lokaler - med et par af sine tidligere kollegaer som ansatte. Han har endda sin gamle arbejdsgiver som kunde

120404Xflex.jpg

X-Flex hedder virksomheden, og ejeren hedder Morten Thomsen.

Han var én af de 213 Flextronicsmedarbejdere der fik en fyreseddel, da fabrikken i Danmark lukkede. Nu har han selv Flextronic Malaysia som sin største kunde.

- Det er næsten som i gamle dage. Vi løser nogle lidt andre opgaver, og forholdet mellem os er også lidt anderledes. Med det er lidt det samme der bare kører videre, fortæller Morten Thomsen.

Reparere forsendelser fra Asien

Allerede dagen efter at fabrikken lukkede, startede Morten Thomsen X-Flex. Han ansatte samme dag tre af sine fyrede kollegaer.

Morten Thomsens idé går ud på, at reparere de produkter fra Flextronics, der har taget skade af transporten fra fabrikkerne i Asien.

Jubel hos jobcentret

Det er ikke kun i de tidligere Flextronics-lokaler de jubler. Også Jobhuset i Skive har mærket en spirende optimisme blandt de fyrede Flextronics-medarbejdere:

- Det har givet håb og tro på, at der stadig var brug for deres stor erfaring, selvom et stort elektronikfirma lukkede, fortæller Lone Bjørnkjær, der er jobkunsulent ved Jobhuset i Skive.

Om to måneder flytter den lille virksomhed dog til deres egne lokaler i Skive.

2:08
X-Flex er navnet på den virksomhed, der har til huse i Flextronics gamle lokale, har fyrede Flextronicsmedarbejdere på lønningslisten OG Flextronics i kundekartoteket.