Rejseleder bortvist efter Facebook-kommentar

Rejsebureau bortviser destinationschef i Tyrkiet efter lidt for kvikke kommentarer på Facebook.

Bravo_Tours001.jpg

En destinationschef hos Bravo Tours blev bortvist uden varsel, efter at han havde chattet på Facebook med en gammel kollega.

Nu har Vestre Landsret afgjort, at bortvisningen var i orden, og den pågældende skal desuden betale 45.000 kroner i sagsomkostninger til sin tidligere arbejdsgiver.

Manden, der nu bor i Helsingør, var i fem år destinationsleder for Bravo Tours i den tyrkiske ferieby Alanya.

5. august 2015 bragte Ekstra Bladet en artikel, hvor en kvindelig gæst, der ikke rejste med Bravo Tours, fortalte, at den mandlige massør på hotellet havde lagt sin penis i hendes hånd, mens hun fik massage.

En tidligere kollega delte artiklen med ham, og han skrev tilbage i en kommentar, at "han i de sidste tre år havde et privat tæskehold til at tage sig af disse modbydelige episoder", og at "man roligt kunne rejse med Bravo Tours, for ingen tør lave de numre med vore gæster".

Kommentarerne blev læst af ledelsen, og straks næste morgen bad personalechefen ham slette kommentarerne med det samme, hvilket han gjorde.

Tre timer senere blev han fyret og bortvist fra sit job. Bravo Tours mente, at han med kommentarerne havde skadet rejsebureauets omdømme.

Han mente, at bortvisningen var uberettiget, at der ikke var sket nogen skade for Bravo Tours, og at en skriftlig advarsel havde været passende. Han krævede 126.000 kroner i erstatning.

Både byretten og nu Vestre Landsret er enige med selskabet i, at hans kommentarer på Facebook var upassende og i strid med hans kontrakt, hvor der står, at negativ omtale på de sociale medier er en væsentlig misligholdelse.

Retterne finder det uden betydning, at kommentarerne blev fjernet, og at Bravo Tours ikke blev udsat for en såkaldt shitstorm.