Regionen skal spare 450 mio

Region Midtjylland skal klare sparekravet på 450 millioner kroner ved stordriftsfordele på tværs af sygehusene.

sparekrav.jpg

Især fødeafdelingerne i Region Midtjylland er i kikkerten, når der skal spares penge i næste sparerunde. Allerede på mandag bliver regionens næste sparekatalog offentliggjort, og nogle ting er allerede sluppet ud.

Region Midtjylland skal klare sparekravet på 450 millioner kroner ved stordriftsfordele på tværs af sygehusene. Det betyder, at nogle funktioner skal sløjfes på nogle sygehuse.

Det fortæller direktør i Region Midtjylland Bo Johansen til P4 Østjylland forud for offentliggørelsen af regionens sparekatalog på mandag.

- En mere effektiv drift, og at vi kommer til at stå rustet til fremtiden, det er målet. Derfor har vi prøvet at kigge på tværs for at se, om der er den rigtige fordeling af specialerne, og om vi kan samle nogle specialer og opnå nogle stordriftsfordele, forklarer Bo Johansen til P4 Østjylland.

I modsætning til tidligere så er det ikke de enkelte sygehuse, som denne gang har lavet spareforslagene.

Det er i stedet 14 arbejdsgrupper på tværs sygehuse og andre institutioner under regionen der skal komme med forslagene. Men regionsdirektør Bo Johansen afviser, at man denne gang har valgt at lave tværgående arbejdsgrupper, fordi sygehusene tidligere har været for navlebeskuende, når de selv skulle komme med spareforslag.

- De har varetaget de interesser, som de er ansat og betalt for, og sådan er det, siger han.

Region Midts fødeafdelinger er ifølge regionsdirektøren et af de steder, hvor man kan spare.

- Antallet af fødesteder vil uden tvivl være et sparetema. Sammenlignet med de øvrige regioner har vi rigelig kapacitet på fødeområdet, og det er selvfølgelig dyrt at opretholde beredskabet døgnet rundt på mange afdelinger, siger regionsdirektør Bo Johansen til P4 Østjylland.

Som det er nu, er der syv fødesteder i Region Midtjylland. Men om det er et eller to fødesteder, som bliver sat frem på skafottet i regionens spareforslag, som offentliggøres på mandag, vil regionsdirektøren ikke løfte sløret for endnu.

Det er regionsrådspolitikerne, som i sidste ende beslutter, hvordan der skal spares.