Regionen anbefaler Holstebro Nord

Region Midtjylland foretrækker en motorvej til til den nordlige del af Holstebro - men udtrykker ikke ønske om det vestlige Herning.

290812_Motorvejsskilt.jpg

For politikerne i Region Midtjylland er det ikke afgørende, at en kommende motorvej mellem Herning og Holstebro føres vest om Herning.

Regionen har i sit høringsvar til Vejdirektoratet anbefalet, at motorvejen føres nord om Holstebro - men altså ikke, at den føres vest om Herning.

- Vi har bevidst valgt at understrege, at der skal være en god forbindelse til sygehuset i Gødstrup. Og så har vi i princippet ikke peget specifikt på, om det skal være stampet grus eller motorvej. For Region Midtjylland er det vigtigt, at alle kan komme til og fra sygehuset - uanset hvilken vej man kommer fra, siger regionrådsformand Bent Hansen (A) til Herning Folkeblad.

Spørgsmålet om hvor den kommende motorvej skal begynde og slutte, har splittet de midt- og vestjyske kommuner. Holstebro, Thisted, Morsø, Struer og Lemvig anbefaler alle en motorvej til Holstebro Nord, mens Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern støtter løsningen vest om Herning.