Region Midt: Tysk familie får erstatning

De efterladte til den tyske kvinde, der døde på parkeringspladsen foran regionshospitalet i Ringkøbing får erstatning.

Region Midtjylland betaler erstatning til kvindens efterladte, men ikke fordi regionen mener, den er forpligtet til det. Erstatningen udbetales af hensyn til sygehusets personale, oplyser Region Midtjylland i dag.

Kvinden var på ferie med sin mand i Danmark sidste forår, da hun blev dårlig. Parret henvendte sig på sygehuset i Ringkøbing, men blev afvist, fordi de ikke først havde henvendt sig til vagtlægen.

Da sygehusets telefon til vagtlægen angiveligt ikke virkede gik der halvanden time, før det lykkedes manden at hente hjælp til sin syge hustru. Da sygehusets personale til sidst kom ud for at undersøge kvinden, var det for sent at redde hendes liv.

Nu udbetaler regionen erstatning til den efterladte familie i tyskland af hensyn til de ansatte på sygehuset i Ringkøbing.

- De færreste er klar over, hvor alvorligt denne sag har ramt et samvittighedsfuldt personale. Heldigvis er personalet blevet frikendt af alle de myndigheder, der har undersøgt sagen. Men de voldsomme angreb, som personalet blev udsat for i foråret, har sat sine alvorlige spor hos medarbejderne. Vi ønsker at give dem de bedste muligheder for at komme over det her. Det gør vi blandt andet ved at undlade at anke sagen. Derfor slutter sagen her, siger Region Midtjyllands sundhedsdirektør, Leif Vestergaard Pedersen, i en pressemeddelelse idag.