Regeringen vil udvide testcentret i Østerild

Tre nye testvindmøller kan være på vej til Østerild. Møllerne vil have en højde på om imod 330 meter.

300909Testcenter001.jpg

Møller med en højde på 330 meter kan snart være en realitet i vindmølletestcentret i Østerild. I dag lægger regeringen nemlig op til, at der skal gøres plads til tre nye testvindmøller, så det bliver muligt at teste mere avanceret teknologi og nye mølletyper. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

- Danmark er førende på vindområdet, og regeringen vil gerne sørge for at vi holder fast i den vækst og de mange arbejdspladser, som vindmøllebranchen skaber i Danmark, samtidig med at vi styrker udbredelsen af grøn energi. Med fem nye testpladser gør vi det muligt at teste større møller og ny teknologi, så vi kan fastholde vores globale danske førerposition på vindområdet, siger erhvervsminister, Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Testcentret blev etableret i 2012, hvor der er plads til syv prototypemøller med en højde på 250 meter, men nu bliver de altså op mod 80 meter højere.

- Testpladserne vil være med til at reducere priserne på havvind, øge eksporten af dansk energiteknologi, skabe danske arbejdspladser og opfylde regeringens mål om, at Danmark skal være det første land i verden, hvor havvind kan klare sig helt uden støtte, siger energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt

Planen er fremlagt af erhvervsminister Brian Mikkelsen fremlagt sammen med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og miljø- og fødevareminister Esben Lunde. Forligskredsen består af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF, der nu skal drøfte det videre forløb med regeringen.

Inden der kan træffes endelig beslutning i Folketinget, skal der desuden udarbejdes en VVM-redegørelse for området. Thisted Kommune skal ligesom naboer og lokalbefolkning høres i sagen. 

Regeringen vil også opføre to nye testmøller i testcentret i Høvsøre. Her vil møllerne blive omkring 200 meter høje.