Pusic headede sejren hjem for FCM

Martin Pusic' sejrsmål fire minutter før tid sikrede FC Midtjylland en hjemmesejr over Randers i Superligaen.

Mesterholdet FC Midtjylland fortsætter stimen af gode resultater i Alka Superligaen. Fredag aften vandt midtjyderne 2-1 hjemme over toprivalen Randers og øgede dermed forspringet i toppen af ligaen.

FCM har nu 27 point for 12 kampe, mens Randers bliver på tredjepladsen med 19 point. Nummer to, FC København, har 21 point for 11 kampe inden søndagens hjemmekamp mod Hobro.

Trods en drømmestart på kampen holdt sejren mere end hårdt for FCM. Den indskiftede angriber Martin Pusic scorede sejrsmålet med blot fire minutter tilbage.

Tidligere på aftenen havde man ellers på fornemmelsen, at FCM langt nemmere skulle komme til de tre point.

For fem dage siden stod Erik Sviatchenko for det opløftende moment, da han med et pragtmål reducerede Danmarks nederlag til Frankrig til 1-2.

Fredag understregede han, at hans målfarlighed absolut ikke er nogen tilfældighed.

Blot to minutter var spillet af kampen, da Sviatchenko steg til vejrs og headede et hårdt, langt og præcist indlæg fra makkeren i midterforsvaret, Kian Hansen, i nettet til 1-0.

Sviatchenko var på flere måder i centrum fra start. Et par minutter efter blev han trådt over foden i tackling, så han længe ømmede sig, og støvlen måtte lappes sammen.

Han kom til hægterne i en første halvleg, som hjemmeholdet kontrollerede. I et par situationer havde Daniel Royer fine chancer for at øge føringen, men det blev ikke scoret yderligere inden pausen.

Randers var kommet bedre med i opgøret, og udeholdet kom stormende ud til anden halvleg og lagde et hårdt pres.

Det udmøntede sig i flere forsøg inden for kort tid og en forløsning efter fem minutter. Efter et hjørnespark magtede målmand Mikkel Andersen ikke at cleare ordentligt, og bolden endte hos Jeppe Tverskov, der resolut hamrede bolden i mål til 1-1.

I perioden efter udligningen var Randers bedst, men siden overtog FCM, og hjemmeholdet investerede mest i jagten på sejr.

Med 20 minutter tilbage satte Thorup angriberen Martin Pusic på banen, og det skulle vise sig at være en fremragende disposition.

Pusic stod det rette sted med fire minutter tilbage og headede Jakob Poulsens indlæg i mål til 2-1-forløsning.