Protest- koncert afblæst

Prinsens musikkorps, som kæmper for sin overlevelse, skulle tirsdag have givet protestkoncert på Christiansborg. Mandag blev orkestret presset til at aflyse.

Tirsdag mødes partierne bag forsvarsforliget for at forhandle om ministerens sparekatalog. I det katalog fremgår det blandt andet, at Prinsens Musikkorps i Skive skal lukkes. Orkestret, der nu kæmper for sin overlevelse, havde i protest arrangeret en stor koncert, som skulle foregå på trappen foran hovedindgangen til Christiansborg. Koncerten er nu afblæst. Og det er ikke sket med orkestret gode vilje.

- Forsvarskommandoen ringede og sagde, at vi ikke måtte optræde som orkester foran Christiansborg, siger Orkesterchef, Henrik Thorngaard, til tvmidtvest.dk.

Orkestret kan nu vælge at optræde civilt, hvis de vil demonstrere, men det har de ikke tænkt sig at gøre. I stedet aflyser de arrangementet. 

- Stemningen er meget trykket i orkestret. Vi var ikke ude på at genere nogen, men kæmper for at redde vores dejlige orkester, som forsvaret ikke kan undvære.

Hele mandag går med at give de cirka 500 inviterede gæster besked om, at koncerten er afblæst.

Dommedagstoner for musikkorps

Det er Forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech, der vil lukke militærorkestret, som har eksisteret i 250 år. Flere politikere, blandt andre Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti har udtalt, at det er meget uhensigtsmæssigt at lukke militærorkestret. Det vil alligevel ikke give nogen væsentlig besparelse, lyder det.