Dagplejekursus: 1-4 årige skal også dyrke idræt

Der er stor rift om at blive DGI certificeret dagplejer med idræt leg og bevægelse. Snart kan yderligere 29 dagplejemødre pryde sig med titlen.

Fra på lørdag bliver de næste 29 dagplejemødre tildelt titlen: DGI certificeret dagplejer med idræt leg og bevægelse.

I tre moduler á fem timer, har de fået inspiration til aktiviteter både inde og ude for de alleryngste.

Kurset er en kombination af teori og praksis med f.eks. både handleplaner og råd om, hvordan man finder de fysiske muligheder i nærområdet, oplyser DGI Midtjylland i en pressemeddelelse.

- I DGI har vi et ønske om, at alle børn skal have smag for livslang idræt. Derfor er dagplejernes interesse for at arbejde med leg og bevægelse helt afgørende. Certificeringsforløbet giver dagplejerne redskaber til at skabe de rette forudsætninger for, at børnene så tidligt som muligt kan mestre kroppen og dens muligheder, til gavn for barnets alsidige menneskelige udvikling, siger børn og unge-konsulent, June Højgaard Simonsen, DGI Midtjylland.

Fik ny inspiration

Der har været deltagere fra mange kommuner i Midtjylland, men specielt Viborg og Ikast-Brande Kommuner har fyldt godt på deltagerlisten.

Blandt deltagerne er Lena Bertel fra Frederiks, som siger, at hun har tilmeldt sig for generelt at få ny inspiration til hverdagen:

- Jeg har fået en masse gode ideer til nogle ting, jeg kan inddrage i min hverdag og masser af øvelser og ikke mindst sparring med andre dagplejere om, hvad de gør. Det ser jeg frem til at bruge i min hverdag med de øvelser , der nu passer til min børnegruppe.

For Helle Kristensen fra Silkeborg var det også ønsket om at få krop og bevægelse til at blive en naturlig del af hverdagen og hun siger bl.a.:

- Jeg har fået en masse ny viden om, hvordan jeg via leg og bevægelse kan stimulere børnenes primære sanser. Specielt også hvordan jeg inddrager børn, der ikke er så fysiske aktive, til at deltage og give dem succesoplevelser, så de på sigt bliver mere modige og fysisk aktive.

Certificering skal vedligeholdes

Hun nævner, at hun også vil have særlig fokus på det barn, der ikke af sig selv er opsøgende og tager initiativ og også være opmærksom på det barn, der udviser tegn på understimulerede sanser.

For fortsat at kunne kalde sig ”DGI certificeret” skal dagplejerne årligt forny sig via re-certificering.

Sundhedsstyrelsen anbefaler