Politisk flertal: Politiet må bruge falsk identitet

Et politisk flertal vil give politiet nyt værktøj i kampen mod hælervare på nettet.

Det skal nu være nemmer for politiet at bekæmpe den ulovlige handel med stoffer, mener et politisk flertal.
Det skal nu være nemmer for politiet at bekæmpe den ulovlige handel med stoffer, mener et politisk flertal.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

 

Nu skal et nyt værktøj hjælpe politiet med at minimere salget af hælervare, stjålne varer og narkotika, skriver DR.

Det skal nu være lovligt at anvende agenter i efterforskningen, så de via en falsk identitet kan udgive sig for at være en køber af eksempelvis stjålne designervare eller narkotika.

Sådan lyder det fra et politisk flertal, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet står bag.

Politiet gjort til grin

I februar dokumenterede TV Midtvest i programmet Snavs på Snappen, at der foregik et åbenlyst salg af stoffer på det sociale medie Snapchat.

Den første marts 2018 snakkede TV Midtvest med retsordfører for Venstre, Preben bang Henriksen. Han synes, at det var dybt utilfredsstillende, at politiet ikke kunne komme ind og infiltrere.

- Jeg synes, politiet bliver gjort til grin, når de kan sidde og se i tv, hvad der foregår, sagde Preben Bang Henriksen til TV Midtvest d. 1. marts.

Herunder kan du se indslaget fra den første marts

2:16
Efter afsløringen af salg af narko på Snapchat vil politikerne give politiet bedre vilkår til at opklare den ulovlige handel.

Etisk dilemma

Politiet i Midt- og Vestjylland udtalte i forbindelse med TV Midtvest afsløringer af den ulovlige handel på snapchat, at det er et etisk dilemma, hvorvidt politiet skal bruge falske profiler i efterforskningen.

- Vi er inde at røre ved noget helt basalt om den slags kriminalitet – vil man være en del af det netværk eller ej?, sagde Hans Roost, der er politiinspektør ved Central Efterforskningen hos Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest d. 26. februar 2018

- Det er jo et konstant kapløb mellem den kriminelle verden og politiet – hvilke muligheder, der er for at afsætte tyvekoster og narkotika, sagde Hans Roost.

Udspil til sommer

Og nu skal der altså ske noget politisk på området.

- Enten sætter vi seksårsgrænsen ned, så vi fanger de forbrydelser, vi gerne vil have fat i, eller også så gør vi det, at vi undtager nogle forskellige forbrydelser, siger Preben Bang Henriksen til DR.

Der vil ifølge Preben Bang Henriksen, komme et konkret udspil fra Justitsministeriet efter sommeren, der skal hjælpe politiet i arbejdet mod den ulovlige handel, skriver DR.