Politiet om utryghed: Vi følger straks op på Kærshovedgård

Allerede i begyndelsen af næste uge vil politiet se på de sager, som skaber utryghed på grund af udrejsecenteret på Kærshovedgård.

Claus Hilborg
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Udrejsecenter Kærshovedgård skaber utryghed i lokalområdet, skriver Jyllands-Posten.

Beboerne fra udrejsecenteret er afviste asylansøgere og kriminelle med udvisningsdomme. En af de butikker, der mærker noget til beboerne fra Kærshovedgård, er OK Plus-tanken i Bording.

- De kommer gerne en fem-otte stykker herind ad gangen, og så står de og spiller oppe ved vores Danske Spil og CASHPOINT, og der fylder de rigtigt meget, fordi de spiller, og de bliver stående, fortæller medejer af tanken, Michael Nielsen til TV MIDTVEST.

- De bruger det egentlig lidt som en varmestue heroppe, synes jeg. Så derfor fylder de rigtigt meget i vores lille butik.

Ofte bliver beboerne fra udrejsecenteret i butikken i 2-3 timer.

- Og det kræver, at vi er bag ved vores kasse hele tiden, så vi er nødt til at kalde noget ekstra personale ind for at få ordnet de ting, vi skal have ordnet i løbet af dagen.

En normal kunde på en tankstation kommer ind og køber en vare og går igen. Vores folk ude fra Kærshovedgård de kommer herind, og så står de her gerne to-tre timer, fortæller Michael Nielsen
En normal kunde på en tankstation kommer ind og køber en vare og går igen. Vores folk ude fra Kærshovedgård de kommer herind, og så står de her gerne to-tre timer, fortæller Michael Nielsen
Foto: Michael Lyck Poulsen

Medindehaveren af tankstasionen understreger, at mange af dem er flinke, mens andre giver problemer.

- Og så er der jo også en gang imellem, at vi har haft fat i dem på Kærshovedgård for at høre, om det er nogen, de kender, hvis de er kommet til at låne nogle ting heroppe, som de ikke rigtigt lige har afregnet, siger Michael Nielsen.

Svind er steget

Også politiet har været involveret i sager fra tankstationen.

- Altså man skal jo ikke tage alle sammen over en kam, vi kan bare se, siden Kærshovedgård det er blevet et center, som det er i dag, der er vores svind, det er steget. Jeg skal ikke kunne sige, at det kun er dem, men vi har meldt nogle episoder til politiet, hvor det har været beboere fra Kærshovedgård, der har taget noget herfra.

Michael Nielsen er skuffet over politiets håndtering af sagen

- Vi sender nogle overvågningsbilleder over til dem, og de laver en anmeldelse på sagen, og så hører vi ikke mere, og det er sommetider lidt frusterende, at vi bruger tid på det, og så føler man ikke, der sker mere, fortæller han.

Andre butikker og Arriva, der betjener togstrækningen til Bording, melder også om problemer. Arriva har netop kontaktet politiet, fordi mange af udlændingene fra centret kører uden billet og i nogle tilfælde maser sig ind i toget, selv om togpersonalet forsøger at holde dem ude. Det er utrygt for både andre passagerer og konduktører, lyder det fra Arriva.

Politiet vil samle op nu

Alle disse meldinger gør indtryk på Midt-og Vestjyllands Politi, som nu lover at prioritere sagerne højt.

- Det følger vi op på straks mandag morgen, hvis det er rigtigt, siger chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Hilborg til TV MIDTVEST og tilføjer:

- Vi har fået flere henvendelser lige netop på det sidste om, at der var sådan en utryghedsskabende adfærd, som udsprang fra Kærshovedgaard. Det kan være bare støjende adfærd. Det behøver ikke være noget, der er egentlig overtrædelse af straffeloven eller anden lovgivning, men hvor man kan sige, at det skaber en utryghed, og det vil vi samle op på. 

OK Plus-tanken i Bording er et af de steder, som efterlyser respons fra politiet.
OK Plus-tanken i Bording er et af de steder, som efterlyser respons fra politiet.
Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST

- Hvis der er nogle konkrete sager, så skal de behandles og efterforskes, sådan at vi gør vore yderste for ikke, at der skabes mere unødig ballade omkring Kærshovedgård.

Vil I gøre det på et møde eller hvad?

-  Det gør vi tirsdag morgen, hvor vi prøver at få overblik over de sager også det fra OK-tanken og så videre, og så vil vi nok vælge at prioritere de sager så langt fremme i rækkefølgen så højt i dagsordenen som muligt, netop fordi det er en særlig situation, vi har omkring Kærshovedgård i forhold til den ligeartet kriminalitet, der måtte foregå andre steder i politikredsen, slutter Claus Hilborg

2:46