Plagiat-sag hænger ved Lunde

Ministerrokade sættes i forbindelse med Esben Lundes plagiat-sag

Bliver Esben Lunde Larsen i virkeligheden ny miljø- og fødevareminister, fordi han har en plagiat-sag hængende over hovedet?
    
Det spørgsmål blev både Esben Lunde Larsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødt med, da de mandag havde været på Amalienborg for at præsentere de nye ministre for prins Joachim.
    
Lars Løkke Rasmussen fastslog, at han er helt opmærksom på, at praksisudvalget på Københavns Universitet i øjeblikket er ved at undersøge Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling, efter at der er blevet fundet fem eksempler på plagiat og selvplagiat i den akademiske opgave.
    
Ministeren bad efter rygter og skriverier i pressen Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet undersøge afhandlingen, hvorefter fakultetet har sat udvalget på sagen.
    
Hvis det viser sig, at Esben Lunde Larsen har gjort sig skyldig i plagiat, vil det være meget svært for ham at fortsætte på posten som uddannelses- og forskningsminister.
    
Sagen vil dog måske få mindre opmærksomhed, hvis han ikke længere er i spidsen for forskningsindsatsen i Danmark.
    
Men det er ikke årsagen til, at Esben Lunde Larsen nu får en ny ministerpost, siger Lars Løkke Rasmussen:
    
- Det har ikke betydet noget. Det, der har betydet noget, har været, at Eva Kjer Hansen har valgt at træde tilbage, og vi har brug for en, som kan træde ind på den post og arbejde fra dag ét, siger Lars Løkke Rasmussen.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.