Pengene fundet: Nu kommer motorvejen

TV/Midt-Vest erfarer, at finansministeren er klar til at bruge 3,4 milliarder til en vestjysk motorvej.

Motorvej_Neturalt_skilt.jpg

Finansminister Bjarne Corydon er klar til at bruge 3,4 milliarder kroner til en motorvej mellem Herning og Holstebro, erfarer TV/MIDT-VEST.

Det betyder, at det kan blive svært at få den dyre løsning, der går vest om Herning og nord om Holstebro. Den vil koste fire milliarder.

TV/Midt-vest erfarer, der kommer en rammebevilling på 3,4 milliarder, og så er det op til transportordførerne at forhandle det endelige resultat hjem.

Finansordførerne mødes med finansminsteren 13:30 i morgen for at bekræfte beslutningen.

Glade trafikordførere:

Trafikordfører i Radikale Venstre glæder sig over, der nu er fundet penge til en vestjysk motorvej.

- Jeg er en rigtig glad mand. Det er en stor dag for hele landsdelen. Hvis transportordførerne vil det, så kan vi godt få den helt store løsning, siger Andreas Steenberg.

Anette Lind, landdistriktsordfører for Socialdemokraterne, glæder sig over udmeldingen. Hun regner med, en løsning til Holstebro nord vil sikre en god udvikling for blandt andet virksomhederne i NuPark

- Det er rigtig, rigtig godt, at vi kommer i mål med projektet. Så kan vi skabe vækst og udvikling i området, siger Anette Lind.

Glæden har godt fat på begge sider af folketingssalen. Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, mener, det er et udtryk for, at hvor der er vilje, er der en vej.- Det er næsten for godt til at være sandt. Nu vil vi gøre det yderste for, at vi får en god løsning. Vi vil til Holstebro Nord og vest om Herning, så må vi se, hvordan det kan sættes sammen i praksis, siger Kristian Pihl Lorentzen.

2:56
De sparede penge på Forsvaret kan nu gå til asfalt i Vestjylland