Pendler om Silkeborgmotorvej: Fantastisk

I dag rullede René Bo Amini ud på den sædvanlige tur mod jobbet i Aarhus. Fremover vil han spare omkring 20-30 minutter på turen.

Turen er mod Aarhus er blevet væsentlig kortere for René Bo Amini, efter Silkeborgmotorvejen
Turen er mod Aarhus er blevet væsentlig kortere for René Bo Amini, efter Silkeborgmotorvejen

I går eftermiddag klokken 16.30 klippede Kronprins Frederik snoren til den nye Silkeborgmotorvej. Klokken 20.50 kunne en række bilister skrive historie ved at være de første på den nye motorvej. I morges kørte René Bo Amini, der er erfaren pendler, den sædvanlige tur fra Herning til arbejdspladsen Vestas Wind Systems A/S i Skejby.

- Det er en stor dag, når man har ligget og brugt timer og dage på at køre frem og tilbage. Rent tidsmæssigt har turen sommetider taget to timer, og det er jo fuldstændigt latterligt, når der er omkring 90 kilometer, siger René Bo Amini.

Hver dag de sidste tre år har rene bo amini pendlet fra Herning til Århus - en tur i myldretrafikken på mindst halvanden time. Især stykket gennem Silkeborg har trukket tænder ud for selv den mest garvede Pendler.

- Der er noget specielt ved at køre på noget jomfrueligt asfalt. Det er befriende endelig at køre her efter så lang tids ventetid – specielt stykket ind gennem Silkeborg midtby, siger René Bo Amini.

På dagens tur sparede René Bo Amini et sted mellem 20-30 minutter på turen til det nordlige Aarhus.

Det forventes, at op mod imod 30.000 biler vil køre på silkeborgmotorvejen i døgnet.