To påsatte brande i Viborg

Med kun en times mellemrum, var der ild i en garage og en campingvogn i et kvarter nær stadion i Viborg. Familie på fire reddet fra flammerne.

051209paasatbrand001.jpg

Klokken var knap halv tre i nat på Bøgevej i Viborg, da en mor alene hjemme med sine tre egne børn - og en overnattende legekammerat  - måtte redde alle fra det flammehav, som opslugte familiens campingvogn, lige uden for vinduerne.

Kvinden vågnede ved knitren og buldren, og blev mødt af meterhøje flammer, da hun kiggede ud af sit soveværelsevindue på husets 1. sal.

Brandvæsnet blev alarmeret, men vognen stod ikke til at redde.

Politiet ved endnu ikke, hvad der har sat ild i campingvognen. Og der skal laves nærmere tekniske undersøgelse af stedet.

Påsat brand

Kun en time forinden var der opdaget ild i en garage på Overdamsvej, kun 300 meter fra den brændende campingvogn. Her var der hældt brandbar væske over nogle klude, som så var lagt under bilen i garagen. 

En yngre mand på vej hjem fra byen opdagede imidlertid de brændende klude, og fik dem revet ud med en havegreb. Bagefter alarmerede han garagens ejere.

På grund af at brandene opstod så tæt på hinanden, tror politiet, der kan være tale om samme gerningsmand.

- Der er intet, som umiddelbart kan forklare, hvorfor der går ild i campingvognen, og da det er tydeligt at ilden i garagen er påsat så har vi mistanke om, at der også er blevet sat ild til campingvognen, fortæller Niels Peter Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Se interview med vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Niels Peter Olesen her