Topklubber jagter Viborg-spiller: Har givet mange søvnløse nætter

Kristina Jørgensen er jagtet af flere topklubber, men hun har endnu ikke taget en beslutning om fremtiden.

Kristina Jørgensen fra Viborg HK blev udnævnt som kampens bedste spiller.
Kristina Jørgensen fra Viborg HK blev udnævnt som kampens bedste spiller.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

21-årige Kristina Jørgensen er særdeles eftertragtet i håndboldverdenen.

Officielt har hun kontrakt i Viborg til sommeren 2021, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger indeholder aftalen en klausul, der giver landsholdsspilleren mulighed for at forlade Viborg allerede efter denne sæson.

Det har ifølge TV 2 SPORTs oplysninger fået flere topklubber - herunder Odense Håndbold - til at reagere, og i håndboldens kulisser har der i noget tid foregået en kamp om landsholdsspillerens signatur.

Viborg forsøger at få forlænget den nuværende kontrakt, mens topklubberne forsøger at overbevise Kristina Jørgensen om, at hun - efter tre sæsoner i Viborg til sommer - skal søge nye og større udfordringerne hos dem efter denne sæson.

1:30
Den 9. november 2017 tegnede vi dette portræt af Kristina Jørgensen: Kristina Jørgensen fra Viborg er kun 19 år og den nye komet i dansk kvindehåndbold. Selv om hun ikke har spillet en eneste kamp på landsholdet - så skal Kristina Jørgensen nu med til VM.

Bagspilleren er godt klar over interessen, og hun er lige nu i gang med at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Men det er ikke let.

- Vi er i oktober, og det er tidspunktet, hvor man skal tænke på næste sæson, så der er masser af tanker oppe i ens hoved. Jeg elsker at være i Viborg og elsker klubben, siger Kristina Jørgensen til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Men det er klart, at jeg også skal tænke på, hvad der gør, at jeg udvikler mig mest. Det kan godt være, at det er her, og jeg er glad for at være her. Der er en masse tanker og en masse mennesker, jeg skal snakke med. Min agent, min træner, min landstræner, mine forældre og min kæreste. Der er mange ting, og det er et stort puslespil.

- Jeg har ligget søvnløs mange nætter. Man ved ikke, om man tager den rigtige beslutning, siger hun.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen forstår godt bagspillerens tanker. Hun understreger, at det er vigtigt, at man ikke kun fungerer på banen, men også uden for.

- Vi har set flere eksempler på spillere, der ikke har fungeret, når de er taget væk fra klubben. Det er en rigtig vigtig ting at tage med. Men nogle kan skal man også presse sig selv ved at tage ud over landets grænser, siger Trine Nielsen.

Håber på aftale inden VM

Kristina Jørgensen tænker primært på, hvor hun kan udvikle sig bedst. I Viborg har hun udviklet sig til en landsholdsspiller, hvor hun har spillet 31 kampe og scoret 41 mål.

- Det er et privilegie at have muligheder og have forskellige ting, man kan gøre. At det går godt her, det er bare bonus. Jeg tænker på at præstere her i klubben, og så er der et VM til december, man skal tænke på.

- Det kunne være rart at få det på plads inden (VM-slutrunden, red.), men det kan også godt være efter. Det tager jeg stille og roligt. Det kunne være rart at få det på plads inden, fordi så sidder man med en god mavefornemmelse i Japan, siger Kristina Jørgensen.