Lars Krarup langer ud efter Løkke-plan

Hernings borgmester, Lars Krarup, mener regeringens grundskyld-plan rammer skævt.

Lars Krarup 2016

I dag, onsdag, starter forhandlingerne om regeringens grundskyld-plan, der har til formål at  fastfryse grundskylden frem til 2021.

Men planen rammer skævt, mener Hernings borgmester. På det sociale medie Twitter langer han kraftigt ud efter VLAK-regeringens forslag:

- Sjældent jeg bruger AE som sandhedskilde. Men alligevel. Hvis blot trenden er rigtig, og det tror jeg den er, så dur det her jo ikke, skriver Krarup på Twitter.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der har regnet på tallene, er det de allermest velstillede, som får mest ud af fastfrysningen.

I en analyse fremhæver AE, at husejere i nordsjællandske Rudersdal Kommune i gennemsnit kan spare 22.000 kroner om året. Til sammenligning vil boligejere i Skive Kommune kun spare 450 kroner.

Over for TV2 har Lars Krarup uddybet sin twitter-kommentar:

- Helt grundlæggende står jeg på det synspunkt, at når en Venstre-ledet regering begynder at rode med boligbeskatning, så roder man med noget af selve kernen hos kerne-Venstre-vælgeren, og det er en meget risikofyldt rejse, man som parti næppe kommer gennem uden store ar, skriver han i en sms til TV2.

Partierne mødes onsdag eftermiddag kl. 16. for at diskutere grundskylds-planen.